loading
close
SON DAKİKALAR

Rus askeri polisi, kimyasal saldırı iddialarının merkezindeki Duma'ya giriyor

Rus askeri polisi, kimyasal saldırı iddialarının merkezindeki Duma'ya giriyor
Tarih: 11.04.2018 - 14:42
Kategori: Dünya

Rusya Genelkurmay Başkanlığı Ana Operasyon Dairesi Başkan Yardımcısı Korgenaral Viktor Poznihir, Rus askeri polisinin, kimyasal saldırı iddialarının merkezindeki Doğu Guta'nın Duma ilçesine yarın gireceğini duyurdu.

Rusya Savunma Bakanlığı'nda basın toplantısı düzenleyen Korgeneral Viktor Poznihir, "Rus askeri polisi birlikleri, güvenliği sağlamak, düzeni korumak ve ilçe sakinlerine yardım ulaştırılmasını organize etmek üzere yarından itibaren Duma'ya girecek" dedi.

Duma'dan alınan toprak üzerinde yaptıkları analizlerde herhangi bir zehre rastlamadıklarını aktaran Poznihir, Nusra Cephesi ile bağlantılı Beyaz Baretliler grubunun kimyasal saldırı düzenlenmiş gibi gösterdiğini belirtti.

BM'ye bağlı Dünya Sağlık Örgütü'nün (WHO) 500 kişinin kimyasaldan zehirlendiğine dair açıklamasına da 'umursamazlık, sorumsuzluk' tepkisini gösteren Rus korgeneral, WHO'nun hem kendi itibarına zarar verdiği hem de savaş provokasyonu yaptığını dile getirdi.

Kaynak : Sputnik

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları