loading
close
SON DAKİKALAR

Rus elçiyi öldüren polis memurunun kimliği belli oldu

Rus elçiyi öldüren polis memurunun kimliği belli oldu
Tarih: 19.12.2016 - 21:32
Kategori: Gündem

Saldırının Ankara Çevik Şube Müdürlüğünde görevli olan Mevlüt Mert Altıntaş olduğu belli oldu...

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'a silahlı saldırı düzenlendi. Karlov hayatını kaldırıldığı Güven Hastanesinde kaybetti... 

Saldırının Ankara Çevik Şube Müdürlüğünde görevli olan Mevlüt Mert Altıntaş olduğu belli oldu.

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov, Ankara’da Çağdaş Sanatlar Merkezinde katıldığı fotoğraf sergisinde konuşurken, tekbir getiren ve Türkçe sloganlar atan bir kişi tarafından vurularak yaşamını yitirdi. Suikasti gerçekleştiren saldırganın kimliği netleşti. Rus Büyükelçiyi öldüren saldırganın çevik kuvvet çalışanı polis memuru M. Mert Altıntaş olduğu belirlendi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık,Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Rus Büyükelçi'ye düzenlenen saldırının ardından açıklama yaptı.

Soylu, yaptığı açıklamada: 'Saldırgan 24 Haziran 1994 Aydın Söke doğumlu Manisa Şehzadeler nüfusuna kayıtlı Söke Cumhuriyet Anadolu Lisesi mezunu, İzmir’de polis yüksek okulu mezunu halen Ankara Çevik Müdürlüğünde görev yapan ve 2,5 yıldır bu görevde bulunan Mevlüt Mert Altıntaş. 3 kişi yaralandı' dedi.

İçişleri Bakanı Soylu: Saldırgan 94 Söke doğumlu, 2,5 yıldır Ankara Çevik Kuvvet'te görevli polis memuru Mevlüt Mert Altıntaş.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Rus Büyükelçi Andrey Karlov'u suikas düzenleyen saldırganın polis memuru Mert Altıntaş olduğunu açıkladı. Soylu polis memuru Mert Altıntaş'ın, bağlantılı olduğu kişiler ve terör örgütü ile ilgili bağlantılarının araştırıldığını açıkladı.

İZMİR RÜŞTÜ ÜNSAL POLİS OKULU MEZUNU

Rus Büyükelçi Andrey Karlov'u suikasti düzenleyen saldıran Mert Altındaş'ın liseyi bitirdikten sonra 2012 yılında İzmir Buca'daki Rüstü Ünsal Polis Meslek Yüksek Okulu'na girdiği, 2 yıllık eğitimin ardından da 2014 yılında mezun olduğu ortaya çıktı. Polis memuru Altıntaş'ın polis okuluna girdiği dönemde Eğitim Daire Başkanlığı'nın FETÖ üyelerinin yönetiminde olduğu, ayrıca Mert Altıntaş'ın eğitem gördüğü dönemde ve sonrasında bağlantıda bulunduğu alt, üst ve kendi devresindeki emniyet personelinin FETÖ üyesi olmak suçlamasıyla meslekten ihraç edildikleri öğrenildi. Mert Altıntaş'ın ise FETÖ içerisinde uyuyan hücre gibi değerlendirildiği ileri sürüldü.

ANNE VE KIZKARDEŞİ GÖZALTINDA

Manisalı olan Mert Altıntaş'ın Aydın'ın Söke ilçesinde yaşayan annesi ile kız kardeşinin, olayın heman ardından Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldüğü öğrenildi. Anne ile kızkardeşinin gözaltına alındığı belirtilirken, ailenin oturduğu Söke ilçesinin Çeltikçi Mahallesi Hürriyet Sokak'ta evlerinde ise polis arama çalışması başlattı.

SALDIRGANIN BABASI DA GÖZALTINDA

Rusya Büyükelçisi Andrey Karlov'a silahlı saldırıda bulanan ve Özel Harekat ekibi ile girdiği çatışmada öldürülen Mert Altıntaş'ın inşaatlarda kalfa olarak çalışan babası İsrafil Altıntaş da gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında daha önce de anne Hamidiye ile henüz ismi belirtilmeyen kız kardeşi de gözaltına alınmıştı. Bu arada polisin ailenin oturduğu evde yaptığı arama da sona erdi.


ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları