loading
close
SON DAKİKALAR

Rusya: ABD ile Suriye'nin petrolü konusunda işbirliği yapmayız. Suriye halkı kendi doğal zenginliklerini kendi yönetmeli

Rusya: ABD ile Suriye'nin petrolü konusunda işbirliği yapmayız. Suriye halkı kendi doğal zenginliklerini kendi yönetmeli
Tarih: 06.11.2019 - 12:37
Kategori: Dünya

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Verşinin, Rusya’nın ABD ile Suriye’nin doğusundaki petrolün çıkarılmasında güvenliğin sağlanması konusunda ABD ile işbirliği yapmaya niyeti olmadığını söyledi.

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Verşinin, ABD Başkanı Donald Trump'ın Suriye'nin doğusundaki petrol sahalarının güvenliğini sağlamak için genişletilmiş askeri operasyona onay vermesi ile ilgili Verşinin, "Suriye petrolü konusunda ABD ile işbirliği yapmayacağız" dedi.

Mevzu bahsin Suriye halkının ulusal serveti olduğunu belirten Verşinin, “Suriye halkı kendi doğal zenginliklerini kendi yönetmeli, buna petrol de dahil” ifadelerini kullandı.

Verşinin ayrıca "Moskova, mahkum IŞİD militanlarının tutulduğu Demokratik Suriye Güçleri (DSG) kamplarının bulunduğu bölgelerde kontrolü ve güvenliği sağlamak için Suriye hükümeti ile işbirliğine hazır" dedi.

Verşinin, açıklamalarına "Suriye hükümeti ile genel anlamda ülkenin egemenliğinin tüm topraklarda yeniden tesis edilmesi için işbirliği içindeyiz" sözleriyle devam etti.

Kaynak : Sputnik

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları