loading
close
SON DAKİKALAR

Rusya’nın ilk atıktan elektrik üretim tesisini Yenigün inşa edecek

Rusya’nın ilk atıktan elektrik üretim tesisini Yenigün inşa edecek
Tarih: 14.08.2019 - 10:30
Kategori: Ekonomi

Müteahhitlik şirketi Yenigün Rusya’da inşa edilecek bir atıktan elektrik üretim tesisinin inşaatını üstlendiğini açıkladı.

Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre tesis Rus elektrik üretim şirketi Alternative Generating Company – 1 (AGC-1) için inşa edilecek.

AGC-1 2017 yılında ülkede atıktan elektrik üretimi için yapılan ilk kapasite tahsis yarışmasında Moskova’da her biri 75 MW gücünde olacak dört, Tataristan’ın Kazan şehrinde ise 35 MW gücünde olacak bir tesis için yatırım izni sağlamıştı.

Bu santrallerin tamamının devreye girmesi ile 2023 yılında Rusya’daki evsel atıklarının %7’lik bölümünün atıktan elektrik üretimi için kullanılabilmesi hedefleniyor.

Şirketin santrallerin kurulumu için geçtiğimiz ay İsveçli-Japon temiz teknoloji şirketi Hitachi Zosen Inova (HZI) ile the Rus teknoloji şirketi ZiO-Podolsk’ı yetkilendirdiği açıklanmıştı.

Bununla birlikte Hitachi Zosen Inova, Avrupa’nın kendi alanında en büyüğü olacak, İSTAÇ’ın İstanbul Kemerburgaz’da inşa çalışmalarını sürdürdüğü atıktan elektrik üretim tesisinin de yapım işini 2017 yılında Makyol İnşaat ile birlikte kazanmıştı.

Kaynak : yesilekonomi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları