loading
close
SON DAKİKALAR

Sabahat Akkiraz depremzedeler için söyledi

Sabahat Akkiraz depremzedeler için söyledi
Tarih: 12.02.2012 - 03:41
Kategori: Gündem

CHP Milletvekili sanatçı Sabahat Akkiraz, Mustafa Özarslan ve Ahmet Aslan salonu dolduran izleyicilere türkü ziyafeti yaşattı.

Zaman zaman hayranlarıyla birlikte türkülerini seslendiren Sabahat Akkiraz, konser sonunda gazetecilere yaptığı açıklamada, Van'da meydana gelen depremde zarar görenlere türküleriyle yardımda bulunmak için Hollanda'ya geldiğini söyledi.

msterdam'daki konserin toplumun birlikteliği adına çok güzel geçtiğine işaret eden Akkiraz, dinleyicilerin coşkuları karşısında çok duygulandığını ifade etti.

"Battaniyeler, elbiseler insanı ısıtır ama, sevgi insanı yüreğinden yakalar" diyen Akkiraz, "Hep bir ağızdan türküleri Amsterdam'da Van için söyledik. Sanki onlara hediye eyledik, sevgimizi onlara gönderdik. Bu etkinliğe destek veren Hollanda'da yaşayan gurbetçi Anadolu insanına ve Hollanda halkına duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyorum. Acıların paylaştıkça azalacağına inanıyoruz. İnşallah mutlulukları da paylaşıp çoğaltacağız. Malumunuz çoktandır Van acısı milletimizin yüreğinde. Çünkü Peygamberimiz de `Komşusu açken imanlı insan yatağına girmez' buyurmuştur. Bundan yola çıkarak kimse sıcak yatağına girerek herhalde uyuyamıyordur. Van'da maalesef kış şartları çok soğuk. Orada çok vahim bir kış geçecek. Çok vahim bir durum. Herkesi elinden geldiğince acıyı paylaşmaya davet ediyorum" diye konuştu.

Türkiye'de Van'la ilgili düzenlenen hemen hemen tüm etkinliklere katıldığını, halk müziği sanatçısı arkadaşlarıyla birlikte Van'da bir mahallenin kurulması için çaba gösterdiklerini de hatırlatan Akkiraz, Hollandalı gurbetçilerin yılbaşında hediye almak yerine Van'a yardımda bulunmaya karar vermelerinin kendisini çok etkilediğini kaydetti.

Yurt içi ve dışında yapılacak bu tür etkinliklerin Vanlı kardeşlerinin yaralarının sarılmasına yardımcı olacağını belirten Akkiraz, "Muharrem ayında, aşure ayında, şükür ayında onlarla birlikte olduğumuzu göstereceğiz. Acıları yaraları, hep birlikte inşallah sararız" dedi.

CHP Milletvekili Sabahat Akkiraz, meclisteki çalışmalarıyla ilgili bir soruya ise, "Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde çalışmalarımız yoğun bir şekilde sürüyor. Ben daha çok sanatçı olduğum için sanatçı haklarıyla ilgili, kadın olduğum için kadın haklarıyla ilgili, Alevi olduğum için yine Alevilerin sorunlarıyla ilgili öneriler veriyorum" yanıtını verdi.

Amsterdam Belediye Başkan Yardımcısı Andree van Es'in yanı sıra Türk kökenli siyasetçiler, işadamları ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin de aralarında olduğu 750 biletli izleyicinin takip ettiği konserde toplanan yardım paralarının, Kadın Merkezi Vakfı (KAMER) aracılığıyla Van'a gönderileceği belirtildi. Programa Türkiye'den katılan KAMER Başkanı Nebahat Akkoç, bu paralarla Van'da bir çamaşırhane kurmayı düşündüklerini söyledi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları