loading
close
SON DAKİKALAR

Şaban Vatan gözaltına alındı, Atika Vatan isyan etti: Benim devletim nerede?

Şaban Vatan gözaltına alındı, Atika Vatan isyan etti: Benim devletim nerede?
Tarih: 14.11.2019 - 10:50
Kategori: Gündem

Giresun'un Eynesil ilçesinde, evlerinin önünde yaralı bulunan ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan'ın babası Şaban Vatan, gözaltına alındı.

Eynesil ilçesindeki evinde gözaltına alınan Vatan, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra emniyete götürüldü. Şaban Vatan'ın hangi suçlamayla gözaltına alındığı ise açıklanmadı.

Vatan ise Twitter hesabından "Polisler beni almaya geldi eve. İfadem alınacakmış" şeklinde paylaşım yaptı.

Rabia Naz'ın ölümünün aydınlığa kavuşması için olayın peşini bırakmayan Metin Cihan, Şaban Vatan'ın eşi Atika Vatan'ın kendisine yolladığı mesajları paylaştı. Cihan, Atika Vatan'ın Şaban Vatan'ın gözaltına alınmadan önce kendisine ulaşarak, "Telefonumu alıyorlar, herkese haber ver. Ne oluyor bilmiyorum" dediğini aktardı. Atika Vatan, Eynesil'de bulunan ve dün gözaltına alınan Rabia Naz'ın ölümümü araştıran gazeteci Canan Coşkun ve belgeselci Kazım Kızıl'ın sorgularının sürdüğünü paylaştı.

Metin Cihan, daha sonra Atika Vatan'ın gönderdiği videoyu Twitter hesabından yayınladı. Çektiği video ile tepkisini dile getiren Atika Vatan, "Bu sabah yine eşimi ifadesini alıyoruz diye götürüp gözaltına aldılar. Akıl yargılamasında olduğu gibi. Eşim bir adım ileri gidip bir şeyleri ortaya çıkardığı zaman direkt susturmaya çalışıyorlar. Kucağımda 40 günlük bebeğimle eşimin adaletini burdan sağlamaya çalışıyorum. Sesimi herkese duyurmaya çalışıyorum. Benim devletim nerede?" dedi.

 Metin Cihan, Atika Vatan'ın yayınladığı videodan sonra evinin polisler tarafından basıldığını söylediğini kaydetti.

***

Giresun’un Eynesil ilçesindeki evinin önünde geçen yıl nisan ayında yaralı bulunan ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren Rabia Naz Vatan’a çarpan sürücünün Eynesil Belediye Başkanı Coşkun Somuncuoğlu’nun yeğeni olduğunu öne sürülmüş, Vatan ailesi çocuklarının ölümünün AKP’li Nurettin Canikli tarafından örtbas edilmeye çalışıldığını iddia etmişti. Rabia Naz'ın ölüm nedeninin tespiti için Adli Tıp Kurumu'nca 2 rapor hazırlanmıştı.

Raporlarda ölümün, genel beden travmasına bağlı kırık ve iç organ yaralanması sonucu meydana geldiği, yüksekten düşme ile uyumlu olduğu kaydedildi. Aile ise kızlarına otomobil çarptığını ve yaralı olarak evin önüne bırakıldığı belirtilmişti. Trabzon Adli Tıp’ın raporunda ise Rabia Naz’ın tırnaklarında erkek DNA’sı tespit edildiği ortaya çıkmıştı.

Rabia Naz’ı bulan ve ambulansı arayan Mürsel Küçükal da 1 yıl aradan sonra ifade değiştirmiş, Rabia Naz’ın binanın yan tarafından sırt üstü halde dirseklerinden güç alarak evin önüne kadar süründüğünü iddia etmişti.

TBMM'de kurulan Araştırma Komisyonu'nun 12 üyesi de 7 Kasım'da Eynesil'e gelerek, incelemelerde bulunmuştu.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com - DHA

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları