loading
close
SON DAKİKALAR

Şaban Vatan, Rabia Naz'ın otopsi görüntülerini izledi: Adalet neler izlettiriyor. Bir Nurettin Canikli için bunları yaptınız

Şaban Vatan, Rabia Naz'ın otopsi görüntülerini izledi: Adalet neler izlettiriyor. Bir Nurettin Canikli için bunları yaptınız
Tarih: 12.11.2019 - 10:21
Kategori: Gündem

Şüpheli şekilde ölen 11 yaşındaki Rabia Naz'ın babası Şaban Vatan, sosyal medya hesabından kızının otopsi görüntülerini izlediğini ağlayarak paylaştı.

Giresun'un Eynesil ilçesinde yaklaşık bir yıl önce evinin önünde yaralı bulunup, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan'ın babası Şaban Vatan, Adli Tıp Kurumu değerlendirme raporunda yer alan ifadelere tepki gösterdi.

Rabia Naz'ın intihar ettiği iddiasını kabul etmeyen ve gerçeğin ortaya çıkması için mücadele başlatan Şaban Vatan, otopsi raporundaki ifadelere şu sözlerle yanıt verdi:

"Beli kırık, omurgada üç kırık, kalça kırık, sol ayak kopuk, bilekler hasar görmüş ve aynı zamanda sol el bilek de hasarlı durumdayken bir çocuk sırt üstü sürünebilirmiş. Dirsekleriyle bu şekilde her yerden istediği yere gelebilirmiş, 6-7 metre mesafe gelebilirmiş. Bu ne rezalettir, bu açıklamaları yapan ülkemizde profesör olan hocalar" şeklinde konuştu.

Öte yandan Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı, pazartesi günü Rabia Naz Vatan ile ilgili, "DNA mukayesesi için 28.08.2019 tarihinde Rabia Naz'ın babası ve abisinden kan örneği alınmak istenmesine rağmen baba Şaban Vatan, kendisinden ve oğlundan kan örneği alınmasına rıza göstermemiştir. Bu nedenle otopside bulunan erkek DNA karşılaştırması ile ilgili kesin bir kanaate ulaşılamamıştır." açıklamasında bulundu.

Baba Şaban Vatan bu ifadelere şu karşılığı verdi:

"Bakan Soylu vallahi billahi birşey bulamadık, demişti ne oldu? Yalan çıktı. Şahsım için DNA vermeyi reddetti, dediniz yalan çıktı. Ben, önce Eynesil emniyeti polisleri, eşleri ve çocuklarının DNA'sı alınsın sonra bizim, dedim. DNA metruk ev durumuyla ilgili biliyorduk. Bayan DNA'sı mevzuatından dolayı. Ben tırnak DNA'sını geçtiğimiz perşembe akşamı fark edip yayınladım. Bir yıl önceki tırnak ve bir de şimdi elbise çıktı. Bunlar bize neden bir yıldır sunulmadı?"

Şaban Vatan, daha sonra yaptığı paylaşımda, kızının otopsi görüntülerini izlediğini söyleyerek isyan etti. Bana Vatan, "Kızımın otopsi videosunu izliyorum. Ey insanoğlu görün adalet neler izlettiriyor. Böyle adalet yerin dibine batsın. Hükümet, size sesleniyorum. Kızımın bütün organlarını izliyorum. Allah belanızı versin. Bir Nurettin Canikli için bunları yaptınız" dedi.

 

 

 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları