loading
close
SON DAKİKALAR

Sabih Kanadoğlu hayatını kaybetti

Sabih Kanadoğlu hayatını kaybetti
Tarih: 28.02.2023 - 13:28
Kategori: Yaşam

Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu hayatını kaybetti.

Uzun yıllar savcılık, yargıçlık, Yargıtay üyeliği ve Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı görevlerini yürüten Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, 85 yaşında hayatını kaybetti.

Sabih Kanadoğlu, bir süredir Başkent Hastanesinde tedavi görüyordu.

Sabih Kanadoğlu Kimdir?

Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, 20 Mayıs 1938'de İzmir'in Menemen ilçesinde doğdu. İstanbul Kabataş Erkek Lisesini bitiren Kanadoğlu, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 1959 yılında mezun oldu.

Burhaniye hakim adayı olarak mesleğe başlamış; sırasıyla Orhaneli ve Erzurum Cumhuriyet Savcılığı, Bingöl Sulh Hakimliği, Tokat ve Kırşehir Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı, İzmir Ceza Hakimliği ve Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesi ile Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanlıkları görevlerinde bulunmuştur.

19 Temmuz 1984 tarihinde Yargıtay üyeliğine seçildi. Yargıtay Büyük Genel Kurulu tarafından ilki 26 Aralık 1994 tarihinde, ikincisi de 28 Aralık 1998 tarihinde olmak üzere iki kez Yargıtay 11. Ceza Dairesi Başkanlığına seçildi. Yargıtay Büyük Genel Kurulu tarafından gösterilen adaylar arasından 21 Ocak 2001 tarihinde Ahmet Necdet Sezer tarafından Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına atandı. 20 Mayıs 2003 tarihinde yaş sınırı nedeniyle emekliye ayrıldı.

2006 yılında YARSAV'ın kurucuları arasında yer aldı. 26 Mayıs 2012 tarihinde Türk Hukuk Kurumu Başkanlığına seçildi.

Evli ve üç çocuk sahibi olan Kanadoğlu, Başkent Hastanesi'nde tedavi görüyordu. 28 Şubat 2023 tarihinde, 85 yaşındayken hayatını kaybetti.

Parti kapatma davaları ve 367 krizi

Kanadoğlu, Vural Savaş'ın ölümünden sonra başsavcılık görevine seçilmiş ve Anayasa Mahkemesi'nde Fazilet Partisi ve Halkın Demokrasi Partisi'nin kapatılması davalarında süreci yürütmüştü.

Sabih Kanadoğlu, 2007 Türkiye cumhurbaşkanlığı seçimi sırasında cumhurbaşkanı seçilebilmek için gereken nitelikli çoğunluğun sadece karar yeter sayısı değil, aynı zamanda toplantı yeter sayısı olduğunu iddia etmiş ve mecliste seçim krizi çıkmasına sebep olmuştu.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları