loading
close
SON DAKİKALAR

Saçlarımı nasıl uzatırım?

Saçlarımı nasıl uzatırım?
Tarih: 11.06.2016 - 17:46
Kategori: Kadın

Saçlarınızı uzatmanın yolu doğru bir bakımdan geçer…

Saçlarınızı uzatmanın yolu doğru bir bakımdan geçer…

Saç kısalığı veya uzunluğu son yıllarda artık bir problem olmaktan çıktı. Kısa saçları saça uygun postiş veya kaynak uygulamaları ile uzatabiliyorsunuz. Ama siz saçlarınızı bu yapay uygulamaları kullanarak uzatmak istemiyor olabilirsiniz. 

Doğal yollarla da saçlarınızı uzatmanın bir yolunu bulabilirsiniz.

Saçlarınızı uzatmak için neler yapabilirsiniz?

• Saçlar genel olarak ayda 0.5 ve 2,5 santim arasında uzar. Genelde genetik sebeplerden dolayı uzama boyunda farklılık gösterebilir. Bu oranı arttırabilmek sizin elinizdedir.

• Saçlarınızın çabuk uzamasını sağlamak için doğru vitamin, mineral ve bakımlar ile saçlarınızı beslemelisiniz.

• Doğru saç bakımını kuaförünüzün önerdiği aralıklarla yaptırmalısınız. İlk olarak bunlara dikkat ederseniz saçlarınız kırılmaz ve sağlıklı bir şekilde uzamaya başlar.

• Saç bakımına saç köklerinden başlamalısınız. Saç tellerinize uyguladığınız bakımları saç derinize de uygulamalısınız. Saç kökleri için güçlendirici bakımlar yaptırmalı ve saç derinizin temizliğine özen göstermelisiniz.

• Saçlarınızı uzatmak için saç derinize düzenli olarak masaj yaparak oradaki kan dolaşımını hızlandırmalısınız.

• Kuaförünüze giderek saçınıza uygun doğal yağlarla saçınızı besleyecek maskeler yaptırabilirsiniz. Böylelikle saç deriniz yumuşar, saç telleriniz nemlenir ve saç uçlarınızın kırılmasına engel olunur.

Saç sağlığınızı etkileyen herhangi bir sağlık sorununuz var ise hangi ürünleri kullanacağınız ve nasıl bir yol izleyeceğiniz hakkında doktorunuzdan bilgi alabilirsiniz.

Mynet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları