loading
close
SON DAKİKALAR

Saf değiştiren Suriyeli elçi Katar'da

Saf değiştiren Suriyeli elçi Katar'da
Tarih: 12.07.2012 - 17:23
Kategori: Dünya

Saf değiştiren Suriye'nin Bağdat Büyükelçisi Nevaf El Faris'in Katar'a gittiği belirtildi. Irak, El Faris'in ülkeyi terk etmesini istemişti...

Irak Dışişleri Bakanı Hoşyer Zebari, Iraklı muhaliflerin saflarına katıldığını dün ilan eden Suriye'nin Bağdat Büyükelçisi Nevaf El Faris'in Katar'a gittiğini söyledi.

Irak Dışişleri Bakanı Zebari, Suriye'nin Bağdat Büyükelçisi Faris'in, Esad rejimine bağlı biri olarak bilindiğini, muhaliflere katılmasının şaşkınlık yarattığını da belirtti.

Esad rejimiyle yollarını ayıran en üst düzey diplomat olan Bağdat Büyükelçisi Nevaf El Faris'in Türkiye'ye geleceği yönünde dedikodular bulunuyordu.

IRAK ÜLKEYİ TERK ETMESİNİ İSTEMİŞTİ 

Irak yönetimi, muhaliflerin saflarına katılan Suriye'nin Bağdat Büyükelçisi Nevaf El Faris'in ülkeyi terk etmesini istemişti.

Irak Başbakanlık Müsteşarı Meryem Rayis, Suriye'nin Bağdat Büyükelçisi Nevaf El Faris'in muhaliflere katılma kararının ardından konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ''Büyükelçinin Irak'tan ayrılıp başka bir ülkeye gitmesi herkes için iyi bir seçim olacaktır. Irak'ta ülkesinin iç meseleleri dolayısıyla taraf tutup sorun çıkarmasını istemiyoruz'' demişti.

'ESAD'I TERK EDİN' ÇAĞRISI

Saf değiştirerek muhalif kanada geçen Suriyeli diplomat El Faris, Baas Partisi üyeleriyle, askerlere de seslenerek, kendisi gibi muhaliflere katılmalarını ve silahlarını Şam rejimine yöneltmelerini istemişti.

Esad karşıtı gösterilerin başlamasından bu yana, çok sayıda asker ve komutan muhaliflerin saflarına katılmış ancak Esad yönetimi diplomatlar arasında fire vermemişti.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları