loading
close
SON DAKİKALAR

Safranbolu'ya hafta sonu rekor ziyaret

Safranbolu'ya hafta sonu rekor ziyaret
Tarih: 19.06.2012 - 17:53
Kategori: Seyahat

Tarihi konaklarıyla ünlü Safranbolu'yu, hafta sonunda yaklaşık 20 bin yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği bildirildi...

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, UNESCO'nun Dünya Kültür Mirası listesinde bulunan Safranbolu'ya, bu hafta sonunda özellikle İstanbul, Ankara, Bursa, Kocaeli, Eskişehir ve Bolu illeri ile Tayvan, Japonya ve Güney Kore gibi ülkelerden yaklaşık 20 bin turist geldi.

18 ile 20. yüzyıllarda yapılan yaklaşık iki bin konağın koruma altında olduğu ilçede, genellikle üç katlı, 6-8 odalı, ihtiyaçlara uygun tasarlanmış, estetik biçimde şekillendirilmiş geleneksel Türk evi, han, hamam, cami ve köprü gibi kültürel eserler turistlerin ilgisini çekiyor.

Karabük Valisi İzzettin Küçük, gazetecilere yaptığı açıklamada, ziyaretçi sayısının her geçen gün artmasının hem ilçe esnafının, hem turizmcilerin yüzünü güldürdüğünü söyledi. Bu hafta sonunda Safranbolu'ya yaklaşık 17 bin turistin günü birlik, 3 bin turistin ise konaklamak için geldiğini vurgulayan Küçük, ''Büyük şehirlerden ulaşımı rahat olması ve tanıtım sayesinde tarihi ilçemiz, her geçen gün turist akınına uğruyor. 3 bin yıllık geçmişe sahip ilçemizin eşsiz güzelliğini keşfetmek isteyenler yoğun ilgi gösteriyor. İlçemiz yıllık 600 bin civarında turisti ağırlıyor. Bunu 1 milyona çıkarma hedefimiz var'' diye konuştu.

Cumhuriyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları