loading
close
SON DAKİKALAR

Sağanak yağış sonrası İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden açıklama

Sağanak yağış sonrası İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden açıklama
Tarih: 05.01.2021 - 09:24
Kategori: Yerel

İzmir'de kent genelinde etkili olan sağanak yağış, hayatı olumsuz etkiledi.

İzmir genelinde bugün saat 01.00 sıralarında başlayan sağanak yağış, kısa sürede yaşamı etkiledi. Birçok ilçede su baskınları yaşanırken, vatandaşlar suları tahliye etmek için büyük mücadele verdi. Gök gürültülü ve yıldırım eşliğinde yağan sağanak yağış, trafikte bulunan sürücülere de zor anlar yaşattı. bazı mahallelerde yaşanan su baskınları ihbarları üzerine itfaiye ekipleri, sevk edilerek pompa aracılığı ile ev ve otoparklarda suları tahliye çalışması başlattı.

 İzmir Büyükşehir Belediyesi de konuyla ilgili açıklamada bulundu. Gece etkili olan sağanak yağış ve fırtınanın hayatı zaman zaman olumsuz etkilediği belirtilen açıklama şöyle:

"Önceden alarmda olan ekiplerimiz sorun yaşanan bölgelere anında müdahale etti. Fırtınadan devrilen ağaçlar kaldırılarak yollar trafiğe açık tutuldu.

Yaklaşık bir saat gibi kısa sürede metrekareye 50 kilogram yağmur düşmesi nedeniyle Balçova, Karşıyaka Buca, Karabağlar, Seferihisar ve Selçuk ilçelerinden toplam 101 su baskını ihbarı geldi. iZSU ve İtfaiye ekipleri buralara müdahale ederek su tahliyesi yaptı.
 
Araç alt geçitlerinde sorun yaşanmaması için önceden önlem alındı. Kısa bir süre  trafiğe kapanan Balçova Orgeneral Eşref Bitlis alt geçidinde sular tahliye edilip trafiğe açıldı. Ekiplerimiz sorun yaşanan yerlerde çalışmalarına devam etmektedir.

Sabah mesai saati itibarıyla kentimizde herhangi bir olumsuzluk yaşanmamıştır. Geçmiş olsun dileklerimizle."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları