loading
close
SON DAKİKALAR

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Sakarya’da tıp fakültesi öğrencileriyle buluştu

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Sakarya’da tıp fakültesi öğrencileriyle buluştu
Tarih: 14.04.2022 - 17:06
Kategori: Sağlık, Yaşam

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Sakarya'da yaptığı açıklamada; sağlık altyapılarının durumunu yerinde görmek, tıp fakültesi öğrencileriyle görüşmek ve sağlık çalışanlarıyla hemhal olmak için buradayız.

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, bir dizi temas ve ziyarette bulunmak üzere Sakarya’ya gitti.

Bakan Koca, Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım’ı ziyaretinin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Koca, yaptığı açıklamada, sağlık altyapılarının durumunu yerinde görmek, tıp fakültesi öğrencileriyle görüşmek ve sağlık çalışanlarıyla hemhal olmak için Sakarya’da bulunduklarını söyledi.

Vali Kaldırım ve İl Sağlık Müdürü Aziz Öğütlü ile şehirde verilen sağlık hizmetleri ve yeni hizmet mahalleri hakkında değerlendirme yapacaklarını aktaran Koca, “Sakarya’da yaşayan vatandaşlarımızın sağlığı için daha iyi ne yapabiliriz bundan sonrası için bunu değerlendirmiş olacağız” diye konuştu.

“Endişe etmeyiniz, en kötü günlerimiz geride kaldı”

Bakan Koca, geçen yıl “Maskeli son yazımız olacak” dediğini hatırlatarak, “O dönem inanan çok olmamıştı. Geldiğimiz noktada bahar geldi, o yaza giriyoruz. Endişe etmeyiniz, en kötü günlerimiz geride kaldı, müsterih olun” ifadelerini kullandı.

“Sakarya Şehir Hastanesi tüm bölgenin sağlık üssü haline gelecek”

En önemli yatırımlardan biri Sakarya Şehir Hastanesinin gelecek yıl tamamlandığında 1000 yatağı ve 305 bin metrekare kapalı alanıyla tüm bölgenin sağlık üssü haline geleceğini vurgulayan Koca, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sakarya’mızda toplam yatak sayısını 2002’den bugüne, 960’dan 2 bin 354’e, yani tam 2,5 katına çıkardık. Bu yatırımlarla Sakarya’da 4 bin 130 yatakla sağlık hizmeti vereceğiz. 2002’de 6 olan 112 acil istasyon sayısı 37’ye, ambulans sayısı ise 9’dan 65’e çıktı.

Sakarya'daki bu dev yatırımlara paralel olarak insan kaynağımıza da çok önem veriyoruz. Bugün ilimizde 9 bin 76 kişilik sağlık ordumuzla vatandaşlarımıza hizmet veriyoruz. Bu sayı 2002’de 1948’di.

Bakan Koca, daha sonra basına kapalı gerçekleştirilen İl Sağlık Değerlendirme Toplantısı’na katıldı.

Sağlık Bakanı Koca, Sakarya'da tıp fakültesi öğrencileriyle buluştu

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Tıp Fakültesi öğrencileriyle bir araya gelen Bakan Koca, yaptığı konuşmada, burada sadece Bakan sıfatıyla bulunduğunun düşünülmemesini istediğini belirterek, hekimlik yapmış, bu mesleğin icrasındaki sorunlar üzerinde eskiden beri düşünmüş “Doktor Fahrettin” veya ağabeyleri olarak aralarında bulunduğunu söyledi.

Bakan Koca, karşısında yarının sağlık ordusunun bulunduğuna işaret ederek, “Geceleri ders çalışmış, nöbet tutmuş, uykusuz kalmış ama ışık saçan gözler var. Bu gözlerdeki ateşi görüp de bu ülkenin geleceğinden umutlanmamak mümkün değil. Yeniden şekillenecek gelecek adına bugünün karamsarlığı için hayıflanmamak mümkün değil” diye konuştu.

Salgın hastalık sonrası toparlanmaya çalıştıklarını anlatan Koca, şöyle devam etti:

“Ben bu durumu dünya savaşları sonrası orduların durumuna benzetiyorum. İki cihan harbi arasında ordular dinlenmek ve yeniden hazırlanmak için 20 yıl beklediler. Salgın dönemi de sağlık çalışanlarımız üzerinde benzer bir yıpranmaya sebep oldu. Ancak yaralarımızı sarmadan, sorunlarımızı konuşup çözmeden yeniden aynı enerjiyle çalışmamız da güç. Mesleğimizin geleceği, sizlerin daha iyi yetişmesi ve daha rahat hizmet vermesi için ne yapmamız gerekiyorsa konuşalım.”

Bakan Koca, daha sonra basına kapalı devam eden toplantıda öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Bakan Koca, sağlık çalışanlarıyla iftar yaptı

Bakan Fahrettin Koca, Sakarya programının son ayağında, yapımı devam eden Acil Durum Hastanesi inşaatını ziyaret etti. Daha sonrasında Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hizmet Binasına gelen Bakan Koca, burada sağlık çalışanlarıyla orucunu açarak hasta ziyaretlerinde bulundu.

Kaynak : wwww.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları