loading
close
SON DAKİKALAR

Sağlık Bakanı Koca Bilim Kurulu açıklamasında; 'Artan vakaların Omicron varyantı kaynaklı olduğu teyit edilmiştir'

Sağlık Bakanı Koca Bilim Kurulu açıklamasında; 'Artan vakaların Omicron varyantı kaynaklı olduğu teyit edilmiştir'
Tarih: 02.02.2022 - 19:41
Kategori: Sağlık, Yaşam

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Toplanan Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısından sonra yazılı bir açıklama yaptı. Bakan Koca; 'Yerli aşımız Turkovac'ın yeni serilerinin sevkiyatı şehir hastanelerimize başlamıştır' dedi.

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca açıklamasında;

'Yerli aşımız Turkovac'ın yeni serilerinin sevkiyatı şehir hastanelerimize başlamıştır'

Bilim Kurulumuz salgının seyri, hastane kapasitelerinin etkin kullanımı, yatak doluluk oranları, yeni tedavi seçenekleri ve yerli aşımız Turkovac gündemi ile toplandı.

Toplantımızda ele aldığımız konular aşağıda sıralanmıştır;

Bakan Koca açıklamasında;

"Yapılan örnekleme gen sekanslaması ile ülkemizdeki hemen hemen tüm vakaların OMICRON KAYNAKLI olduğu belirlenmiştir. Bilindiği gibi, Omicron varyantı hızlı yayılmakta, hastalık ise genellikle hafif seyretmektedir. Artan vaka sayıları salgın sürecinde BİR GERİYE DÖNÜŞ DEĞİLDİR.

Hastane doluluk oranlarımız bazı illerde yüksek seviyelere ulaşsa da ülke genelinde servis yatakları doluluk oranı %57,8, yoğun bakım yatak doluluk oranı %68,7 ve solunum cihazı doluluk oranı %31’dir. Öngörümüz, mevcut seyrin hastane kapasitemizi zorlamayacağı şeklindedir.

Omicron kaynaklı günlük vaka sayısının 40 bine ulaştığı İSTANBUL’DA, son iki haftada günlük vaka sayısı 20.000’in altına inmiş durumdadır. Varyantın ilk yaygınlaştığı şehirlerden ESKİŞEHİR’DE de vakalar iki haftada 3’te 1 oranında azalmıştır. TÜM ŞEHİRLER İÇİN BEKLENTİMİZ BUDUR."

Kaynak : wwww.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları