loading
close
SON DAKİKALAR

Sağlık Bakanı Koca; Omicron varyantı son 10 gün nasıl etki etti? Omicrona karşı ne yapmalı? kamuoyunu duyurdu

Sağlık Bakanı Koca; Omicron varyantı son 10 gün nasıl etki etti? Omicrona karşı ne yapmalı? kamuoyunu duyurdu
Tarih: 31.12.2021 - 21:13
Kategori: Sağlık, Yaşam

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca 2021 son basın açıklamasında; Ülkemizde baskın hale gelen Omicron varyantı son 10 gün nasıl etki etti? Omicrona karşı ne yapmalı? yazılı olarak kamuoyuyla paylaştı.

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, 2021 yılının son gününde yaptığı basın açıklamasında Omicron varyatının artış hızını alınacak tedbirleri açıkladı.

Dr. Fahrettin Koca açıklamasında;

'Ülkemizde baskın hale gelen Omicron varyantı son 10 gün nasıl etki etti? Omicrona karşı ne yapmalı?

Henüz Omicron daha az hasta ediyor diyebilmek için erken bir dönemdeyiz. Ayrıca oransal olarak durum aleyhte görünmese de çok kişinin enfekte olması riskleri arttırmaktadır. Salgında birçok varyant ve mutasyon görülmesi beklenen bir durumdu. Bunları tecrübe ettik. Ancak farklı mutasyon ve varyantlar salgına karşı alınabilecek tedbirleri değiştirmiyor.

10 günde vaka sayıları ülke genelinde iki katına çıkmış olmasına rağmen hastaneye yatışlarda %4,6 artış yaşanmıştır. Son 1 ayda vefat eden vatandaşlarımızdan 60 yaş üzeri olanlar tüm vefatların %87,21’idir. Bununla birlikte vakaların ise %16,81’i 60 yaş üzeri vatandaşlarımızdır.

Daha önce görülen vakaların %22,4’ü İstanbul’da idi. Son 10 günde ise vakaların %52,3’ü İstanbul kaynaklı. Bu durum yakın gelecekte tüm illerimizde yaşanabilecektir. Son 10 günde İstanbul’da vaka sayılarında yaklaşık 5 kat artış görülmesine rağmen hastaneye yatışlar %6,2 arttı.' dedi.

Bakan Koca; Ne yapmalı? sorusuna 5 maddelik cevap;

1- Kapalı ve havalandırılması kısıtlı ortamlarda vakir geçirilmemeli.

2- Her durumda maske kullanımından taviz vermemeli.

3- Aşı hatırlatma dozlarını ihmal etmemeli.

4- Sosyal mesafeye azami dikkat göstermeliyiz. Omikron varyantının bulaşma hızı dikkate alıdığında sosyal mesafeyi 3 metreye kadar arttırmalıyız.

5- Hijyen kurallarına her zamankinden çok daha titiz olmalıyız.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com - Dilfiraz Değerli

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları