loading
close
SON DAKİKALAR

Sağlık Bakanlığı duyurdu: Sinovac aşısının yeni partisi geldi

Sağlık Bakanlığı duyurdu: Sinovac aşısının yeni partisi geldi
Tarih: 12.05.2021 - 12:27
Kategori: Gündem

Sağlık Bakanlığı, Sinovac’ın ürettiği koronavirüs aşısından bir partinin daha Türkiye’ye geldiğini açıkladı. Bakanlık açıklamasında, kaç doz aşının geldiği bildirilmedi.

 Bakanlık tartafından yapılan açıklamada, “Sinovac firmasının ürettiği CoronaVac aşısının yeni partisini taşıyan uçak sabah saatlerinde Esenboğa Havalimanı'na indi” denildi.

Açıklamanın devamında, “Halk Sağlığı Aşı ve İlaç Deposu'na nakledilen aşılar kontrollerin ardından hastane ve aile sağlığı merkezlerine sevk edilerek kullanıma sunulacak” ifadeleri kullanıldı.

Bakanlık, kaç doz aşının geldiğine ilişkin ise bilgi vermedi.

Bu sevkiyat ile Coronavac aşısı, birkaç haftalık aradan sonra tekrar Türkiye’ye ulaşmış oldu. Çinli firma ile toplam 100 milyon doz aşı için anlaşma yapılmıştı.

Cumhuriyet gazetesi yazarı Mustafa Balbay, Çin'in Ankara Büyükelçiliği Elçi Müsteşarı Cheng Weihua ile yaptığı görüşmeyi bugünkü köşesine taşımıştı.

Weihua, Çin'in 40 ülkeye aşı sattığını, Türkiye'nin 26 milyon dozla birinci sırada yer aldığını belirterek, "Nisan ayından itibaren Çin’de 300 milyon dozluk büyük bir aşılama süreci başladı. Bu nedenle Türkiye’ye nakil de durdu. Bunda hiçbir siyasi ya da benzer neden yoktur. Önümüzdeki 10 gün içinde büyük olasılıkla Türkiye’ye yeniden aşı nakli başlayacak. İlk nakil 1 milyon dozun üstünde olur” demişti.

Weihua ayrıca, “Çin aşısının koruyucu etkisi bizim hesaplamamızla yüzde 81.34" demişti.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları