loading
close
SON DAKİKALAR

Sağlık Bakanlığı'ndan fişleme yanıtı

Sağlık Bakanlığı'ndan fişleme yanıtı
Tarih: 26.06.2012 - 16:44
Kategori: Sağlık, Yaşam

Sağlık Bakanlığı, gebelik testi yaptıran kadınları fişlendiği, iletişim bilgilerinin kaydedildiği iddialarının "gerçek dışı" olduğunu öne sürdü...

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Bakanlığın gebelik testi yapılan kurumlara bir genelge göndererek, gebelik testi yaptıranların bilgilerini istediği iddialarının gerçek dışı olduğu ifade edildi.

Açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

"Anne ve bebek sağlığının korunması ve geliştirilmesi konusunda tedbir almakla yükümlü olan Sağlık Bakanlığı'na mevzuatımız, bireylerin sağlık durumunu takip edebilmek için gerekli kayıt ve bildirim sistemlerini oluşturma sorumluluğu da vermektedir. 

Aile hekimliği sistemi üzerinden yürütülen gebe takipleri anne ve bebek sağlığı açısından vazgeçilmez bir öneme sahiptir.

Haberlere konu olayla ilgili, Bakanlığımıza intikal etmiş bir bildirim bulunmamaktadır. 

Somutlaştırılamayan, gerçekliğini bilemediğimiz münferit bir iddia üzerinden, anne ve bebek ölümlerini azaltan gebe takip uygulamalarını hedef almak doğru değildir. 

Bakanlığımız, kişinin mahremiyetini ihlal eden şahsi hataların üzerine gitmekte tereddüt etmeyecektir. 

Kişilerin bilgi güvenliğini ve mahremiyetini koruma hususunda hassas olan Bakanlığımızın, sistemde bir eksiklik varsa, düzeltme konusunda gerekeni yapacağından da kuşku duyulmamalıdır."

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları