loading
close
SON DAKİKALAR

Sağlık emekçileri baskılar karşısında susmayacak

Sağlık emekçileri baskılar karşısında susmayacak
Tarih: 12.02.2012 - 19:41
Kategori: Sendika

SES Adana Şubesi ve Dev-Sağlık İş Çukurova Şubesi Sağlık emekçilerine karşı uygulanan baskı, sürgün ve soruşturmalar ile ilgili basın açıklaması yaptı.

Balcalı Hastanesi SES Temsilciliği önünde gerçekleştirilen açıklamayı kitle adına okuyan SES Adana Şube Başkanı Muzaffer Yüksel, AKP’nin iktidarından bu yana sağlığın büyük ölçüde özelleştirildiğini ve sosyal hizmeti tasfiye çalışmalarının yapıldığını aktardı. Hükümetin mayıs ayında aldığı kanun hükmünde kararname yetkisini kullanarak siyasi kadrolaşmanın önünü açtığını dile getiren Yüksel, tam gün düzenlemesi ile hekim emeğinin piyasalaştırıldığını vurguladı. AKP’nin Sağlıkta Dönüşüm Programının yürütülmesi amacıyla, her alanda olduğu gibi sağlık ve sosyal hizmet alanında da kadrolaştığını belirten Yüksel, bu programa karşı mücadele eden sağlık ve sosyal emekçilerinin hedef haline geldiğini söyledi.

KESK’e ve ona bağlı SES’e karşı saldırıların AKP döneminde daha da arttığına dikkat çeken Yüksel, uzun zamandır sendika üye ve kadrolarına yönelik sürgün, soruşturma ve gözaltıların belirgin biçimde arttığını söyledi. Balcalı Hastanesinde yasa dışı ihalelere karşı direnen Dev Sağlık İş Sendikası Merkez Yöneticileri ile birlikte 25 işçinin gözaltına alındığını ve tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığını aktaran Yüksel, gözaltılar sırasında 6 kişinin yaralandığını ifade etti. Eyleme destek verdikleri için SES yöneticilerinin ve iş yeri temsilcilerinin görev yerlerinin değiştirildiğinin altını çizen Yüksel, üyelerinin hedef haline geldiklerini aktardı. Numune Hastanesinde ise sendikal faaliyet yürüttüğü için küçük bir tartışma neticesinde disiplin suçu işlediği kabul edilerek işine son verilen Muhsin Asilkan’ı hatırlatan Yüksel, yaşananları bir defa daha kınadıklarını ve haklarının takipçisi olacaklarını söyledi. Sağlık emekçilerini yıldırmaya, mücadeleden alıkoymaya yönelik baskı politikaları sürdükçe mücadelelerinin daha da büyük bir ivme ile süreceğini ifade eden Yüksel, hükümeti baskılardan vazgeçmesi için uyardıklarının altını çizdi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları