loading
close
SON DAKİKALAR

Sağlık emekçileri iş bıraktı

Sağlık emekçileri iş bıraktı
Tarih: 06.12.2021 - 11:23
Kategori: Sendika

Sağlık emekçileri, hekimlere yönelik maaş artışının ve yıllardır sözü verilen ek göstergenin ayrım gözetilmeksizin tüm sağlık emekçilerine uygulanması talebiyle iş bıraktı.

Sağlık Bakanlığı'nın sağlık emekçilerinin tümünü kapsamayan ek gösterge ve maaş artışı açıklamalarına tepki olarak sağlık emekçileri iş bırakma eylemi yaptı.

Evrensel'in aktardığına göre yapılan düzenlemenin kamuda iş barışı için önemli olan maaş denkliğine zarar verdiğini söyleyen emekçiler, hekimlere yönelik maaş artışının ayırım gözetilmeksizin tüm sağlık emekçileri için uygulanmasını istiyor. Sağlık emekçileri, yıllardır sözü verilen ek göstergenin de 3600’den başlayarak kademeli olarak 7200’e kadar tüm sağlık emekçilerine uygulanması talep ediliyor.

HASEKİ

Haseki Kardiyoloji Hastanesi önünde sabah erken saatlerde açıklama yapıldı. SES'in çağrısıyla yapılan eyleme Sağlık Sen ve Türk Sağlık Sen üyeleri de katıldı. Açıklama sonrası sağlıkçılar Cerrahpaşa Hastanesine geçti.

CERRAHPAŞA

Cerrahpaşa'daki eylem öncesi SES İşyeri Temsilcisi, Türk Sağlık Sen'e eylemleri birleştirme önerisinde bulundu. Türk Sağlık Sen yöneticileri öneriyi geri çevirdi. Ancak SES ve Türk Sağlık Sen üyelerinin ısrarı üzerine eylemler fiili olarak birleşti. Sağlıkçılar hastanedeki tüm birimleri gezerek çalışanları iş bırakmaya çağırdı. Çağrı üzerine eylem kitleselleşti. Eyleme Dev Sağlık-İş ve Sağlık-İş üyesi işçiler de katıldı.

Cerrahpaşa Kardiyolojideki iş bırakma eylemi

Cerrahpaşa Kardiyoloji 

Cerrahpaşa Kardiyolojideki iş bırakma eylemi

Cerrahpaşa Kardiyoloji

SAMATYA

Samatya'da eylem yapan sağlık emekçikeri hastane içinde yürüyüş yaparak iş bırakma çağrısı yaptı. Eylem sonrası sağlık çalışanları Cerrahpaşa'ya geçti.

Samatya'da sağlıkçılar iş bıraktı

Samatya

OKMEYDANI

Okmeydanı Cemal Taşçıoğlu Şehir Hastanesinde iş bırakma eylemine Sağlık Sen haricinde tüm sendikalar katıldı.

Okmeydanı Cemal Taşçıoğlu Şehir Hastanesi

Okmeydanı Cemal Taşçıoğlu Şehir Hastanesi

SEYRANTEPE

 

Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Seyrantepe ek hizmet binasındaki sağlık emekçileri de iş bıraktı.

Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Seyrantepe ek hizmet binasındaki sağlık emekçileri iş bıraktı

Seyrantepe

EYÜP

 

Eyüp'te sağlık emekçileri iş bıraktı

 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları