loading
close
SON DAKİKALAR

Sağlık emekçilerinin Ankara müdafaası

Sağlık emekçilerinin Ankara müdafaası
Tarih: 12.02.2012 - 11:02
Kategori: Sendika

Hacettepe Tıp Fakültesi önünde dün yapılan eylem, tüm sağlık alanındaki çalışanları bir araya getirdi.

Hacettepe, Ankara ve Gazi Üniversitelerinden ve Ankara’nın çeşitli hastanelerinden hekimler, pratisyen hekimler, asistanlar, hemşireler hastanelerde görevli tüm çalışanlar Hacettepe Tıp Fakültesinde “Bu bir meşru müdafaadır” diyerek, sağlık alanında Sağlıkta Dönüşüm Programı ve 663 sayılı KHK ile uygulanmak istenen piyasacı politikaların “cinayet” anlamına geldiğini vurguladılar.  

Hacettepe Tıp Fakültesi önünde dün yapılan eylem, tüm sağlık alanındaki çalışanları bir araya getirdi. Uzman hekimler, pratisyen hekimler, asistan hekimler, öğretim üyeleri eylemdeydi. Eylemde, “Başka Hacettepe yok”, “Başka Ankara Tıp yok”, “Tıp eğitiminden elinizi çekin”, “Sağlıkta performans öldürür”, “Köle değil öğretim üyesiyiz” gibi pek çok döviz ile, “Bu bir meşru müdafaadır” pankartı yer aldı.

Eylemde Öğretim üyeleri adına Prof. Dr. Okan Akhan, hekimlerin pek çok konuda suçlandığını söyleyerek, “Biz hocalar tarihte ilk kez kâr etmediğimiz için suçlanıyoruz. Oysa ki biz kâr etmek için burada değiliz” dedi.  

Ankara Tabip Odası (ATO) Başkanı Bayazıt İlhan ise Sağlık Bakanı ve YÖK Başkanına uyarıda bulundu. İlhan, eylemde bulunan çalışanları işaret ederek, “Burada gerçek hekimler, gerçek profesörler var. Sayın Sağlık Bakanımız, eğer bu ülkenin sağlığından siz sorumluysanız, bizim çağrımıza da kulak verin. Sayın YÖK Başkanı, üniversitelerdeki tıp eğitiminin geldiği noktaya dikkat edin ve bu durumu düzeltin” dedi.

Sağlık Bakanına “Siz bir saat bile ders vermemiş olan bir kişiyi Ankara’da yeni açılan bir üniversitenin rektörlüğüne nasıl atarsınız?” diye soran İlhan, Sağlık Bakanı ve YÖK Başkanından mesleklerinin ve bulundukları pozisyonun hakkını vermelerini istedi.

İlhan, “Bu bir meşru müdafaadır” pankartına da şöyle açıklama getirdi: “Buradaki direniş meşrudur. Eğer siz Anayasa Mahkemesi kararlarına, Danıştay kararlarına aykırı bir şekilde karar açıklarsanız, biz de buna karşı direniriz. Bu gerçekten bir meşru müdafaadır. Bundan sonra kelimenin tam anlamı ile ‘çok ses tek yürek’ olunacaktır.”

Asistan hekimler adına konuşan Dr. Mehmet Çolak ise “Biz asistanlar olarak iyi hekimlik için, iyi eğitim istiyoruz. Bizler baskıdan uzak, iyi ve bağımsız eğitim görmek istiyoruz” dedi. Çolak ayrıca ileride parası olmayan hastaları geri çevirmek istemediklerini de vurgulayarak, “Her gün sesimize yeni sesler eklenecektir” diye konuştu. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları