loading
close
SON DAKİKALAR

Sağlık emekçisi bordro yaktı!

Sağlık emekçisi bordro yaktı!
Tarih: 12.02.2012 - 22:48
Kategori: Sendika

Sağlık çalışanlarını karşı karşıya getiren, birbirleriyle rekabete ve çatışmaya sürükleyerek iş barışını bozan performans sistemini, bordrolarını yakarak protesto etti.

Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde bir araya gelen sağlık emekçileri adına açıklama yapan İşyeri Temsilcisi Ayşegül Aztek, 30 Temmuz tarihli Resmi Gazetede yayımlanan Döner Sermaye Yönetmeliğine göre, klinik şefi, uzman hekim ve idarecilerin döner sermaye katsayısı yükseltilirken, diğer meslek gruplarının katsayılarının düşürüldüğünü hatırlattı. Meslek grupları arasında döner sermaye gelirleri arasındaki uçurumun arttığına dikkat çeken Aztek, “Sağlık hizmeti 24 saat kesintisiz olarak sunulan bir ekip hizmetidir ve nitelikli sağlık hizmeti sunumunun temellerinden birisi bu ekibin uyumlu çalışmasıdır” dedi. Aztek, Performans sisteminin sağlık emekçileri arasındaki ekip uyumunu bozduğunu, rekabeti arttırdığını ve ekibi parçaladığını dile getirdi.

Sağlık Bakanına seslenen Aztek, “Hekim dışı personelin özlük ve ekonomik haklarını yok sayan, adeta köle gibi çalıştırıp üstüne ücretlerinden kesintiye gitmek hangi akıl ve vicdana sığar?” diye sordu. Aztek, ek ödemede, eşit, adil ve emekliliğe yansıyacak bir düzenleme yapılması, performans, denge tazminatı vb. adlarla ücretlendirme sisteminden vazgeçilmesi, temel ücretin insanca yaşayacak seviyeye yükseltilmesi taleplerini dile getirdi.

SES İzmir Şube Başkanı Veli Atanur da, “Kapsamlı saldırının olduğu her yerde kapsamlı mücadele vermezsek elimizden her şeyi alacaklar” diyerek, 8 Ekim’de Ankara’da yapılacak mitinge katılma çağrısında bulundu. Açıklamaların ardından sağlık emekçileri bordolarını yaktı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları