Sağlık sorunları gerekçesiyle tahliye edilen IŞİD sanığı Meclis gündeminde

HDP Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul, IŞİD terör örgütü sanığı Fadile Halaç Cebael'in sağlık sorunları gerekçesiyle tahliye edilmesini Adalet Bakanı Abdülhamit Gül tarafından cevaplaması istemiyle TBMM'ye soru önergesi verdi.
Gaziantep'te 20 Ağustos 2016 tarihinde çoğunluğu çocuk 56 kişinin ölümüne, 94 kişinin de yaralanmasına yol açan terör örgütü İŞID’in düzenlediği canlı bomba saldırısı gerçekleştirilmi,katliam sanığı Fadile Halaç Cebael'in sağlık sorunları gerekçesiyle tahliye edimişti.
Konuyu Meclis gündemine verdiği soru önergesiyle taşıyan HDP'li Mahmut Toğrul, Gaziantep’te 20 Ağustos 2016 tarihinde çoğunluğu çocuk 56 kişinin ölümüne, 94 kişinin de yaralanmasına yol açan olayı hatırlatarak önergenin gerekçe kısmında şu ifadelere yer verdi "Mehmet Kadir Cebael’ye yönelik bilinen sadece bu kadar değildir. Cebael’in adı Ankara Gar katliamı soruşturmasında da geçiyor. Gar patlamasını gerçekleştiren araçta, Suphi Alpfidan, Halil İbrahim Durgun ve Mehmet Kadir Cebael’in parmak izlerine rastlanıyor. Antep’te yaşanan katliamın daha önce Ankara 10 Ekim Katliamının iddianamesinde geçmesi ve devletin buna rağmen önlem almamış olmasından kaynaklı bu katliam gerçekleşti"
Davanın 3. duruşmasını görüldüğü 25 Ekim Salı günü IŞİD sanığı Fadile Halaç Cebael’in sağlık problemlerinin bulunmasından kaynaklı tahliye edildiği belirtilen önergede Adalet Bakanı Sayın Abdülhamit Gül'ün yanıtlaması istemiyle şu soruları sordu:
- 2015’ten günümüze İŞID terör örgütüyle ilgili yürütülen soruşturmalarda kaç kişi tutuklanmıştır? Tutuklananlardan kaç kişinin cezası kesinleşmiştir? Cezası kesinleşmeyen ve tutukluluk hali devam eden kaç kişi vardır?
- 2015’ten günümüze İŞID terör örgütü soruşturmalarında tutuklanan kişilerden kaçı hasta oldukları gerekçesiyle tahliye edilmiştir?
- 2015’ten günümüze İŞID terör örgütü soruşturmalarında serbest bırakılan kişilerden kaçının tekrar IŞID terör örgütünün yapmış olduğu eylemlere karıştığı tespit edilmiştir?
- Türkiye’de çok fazla hasta tutuklu bulunmakta ve birçok defa bu tutuklular içeride ölüme terk edilmektedir. Türkiye’de cezaevlerinde bulunan hasta tutuklu sayısı kaçtır? Halihazırda içerde bulunan diğer hasta tutuklular için neden tahliye kararı verilmemektedir?
- İŞID terör örgütü tutuklularının birçoğunun hasta olarak tahliye edilmesinin ve diğer hasta tutsakların tahliye edilmemesi bilinçli bir politikanın mı sonucudur?
- İŞID terör örgütü tutuklularından kaçı mahkemelere sağlık raporları sunmuştur? Ve bu raporlar sonucunda kaçı tahliye edilmiştir?
- Türkiye’deki İŞID terör örgütü tutukluları dışındaki diğer tutuklulardan kaçı mahkemelere sağlık raporu sunmuştur? Ve bu raporlar sonucunda tahliye edilen kaç kişi vardır? Bu raporlar sonucunda tahliye edilmeyenlerin tahliye edilmemesinin nedeni nedir?
ÜYE YORUMLARI
Yorum YapFacebook Yorumları












