Covid-19 nedeniyle yaşadığımız belirsizlik, karantina süreçleri ve sosyal izolasyon gibi süreçler, psikolojimizi olumsuz etkilerken, kelimenin tam manasıyla “dişimizi sıkmamıza” da neden oluyor.
Korona virüs 10 milyona yakın insanı etkileyen bir pandemiye dönüştü. Hastalığın aşısı bulunmadığı gibi araştırmacılar halen Covid-19'u tanıma sürecinde. Son olarak koronavirüse dair dört yeni belirti resmi olarak duyuruldu.
Her kadının biraz sancısı olur diye düşünüyorsanız yanılıyorsunuz! Olağan gibi düşündüğünüz ağrı, önemli bir sorunun belirtisi olabilir!
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bugüne ait koronavirüs verilerini paylaştı.
Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi, 27-28 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) öncesinde düzenlediği basın toplantısında yapılması gerekenleri açıkladı.
Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Levent Yamanel, hayvan pazarları ve kesim yerlerinde virüse karşı dikkatli olunması gerektiğini belirterek, “Az kişiyle kurbanın seçilip, kesim esnasında yine az kişiyle bu işlemlerin yapılması gerekiyor” dedi.
Ankara Tabip Odası koronavirüs (Covid-19)tanısı konan sağlık çalışanlarının sayısının 452'ye yükseldiğini açıkladı.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 24 Haziran Çarşamba gününe ait koronavirüs tablosunu açıkladı.
Tüm dünyayı kasıp kavuran koronavirüs (Covid-19) pandemisi sürecinde yapılan çalışmalar virüsün yayılımının önlenmesinde maskelerin önemli bir rol oynadığını ortaya koydu.
Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca 23 Haziran Salı gününe ait güncel koronavirüs (Covid-19) verilerini paylaştı. Covid-19 pandemisi nedeniyle bugün 27 kişi hayatını kaybederken toplam can kaybı 5 bin 1'e yükseldi.
“Yeni Normal” sürecine girdiğimiz bu günlerde, yaz tatili planları yapılmaya başlandı. Özellikle çocukların dört gözle beklediği yaz tatilinin eğlenceli ve sağlık koşullarına uygun olarak geçmesi için anne babalar yoğun bir çaba içindeler.
Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca 22 Haziran 2020 Sağlık Bakanlığının Türkiye güncel verilerine paylaştı; Pandemi Koronavirüs Covid_19'dan bugün 24, toplamda 4.974 kişi hayatını kaybetti.
Bilimsel çalışmalar ışığında koronavirüs hastalığı daha ağır seyreden kişilerde nörolojik bulgular daha fazla görülüyor.
Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, kontrolsüz hipertansiyonun koronavirüs için ciddi bir risk faktörü olduğunu belirtti.
İstanbul'da 4 hastadan alınan Kovid-19 virüsünün genetik haritası çıkarıldı. Virüsün genetik mutasyonlarından, Avrupa kaynaklı olduğu anlaşıldı. Bu mutasyon, hastalığın şiddetini artırmasa da PCR testlerinin duyarlılığını etkileyebiliyor.
Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca 21 Haziran 2020 Sağlık Bakanlığının Türkiye güncel verilerine paylaştı; Pandemi Koronavirüs Covid_19'dan bugün 23, toplamda 4.950 kişi hayatını kaybetti.
Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Bülent Tutluoğlu, "Ameliyat olacak hastalara veya Covid'li hasta yakınlarına bile test yapmak çok güçleştirildi" dedi.
Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, kafe restoranlarda servis edilen içecek ve yiyeceklerden koronavirüs bulaşan kişiler olduğunu belirterek, “Çay, kahve içecekseniz, ağzınıza gelecek yeri silmek gerek” dedi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştirakı Ağaç ve Peyzaj AŞ personeli Ahmet Kaya Covid-19 sebebiyle hayatını kaybetti.
Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca 20 Haziran 2020 Sağlık Bakanlığının Türkiye güncel verilerine paylaştı; Pandemi Koronavirüs Covid_19'dan bugün 22, toplamda 4.927 kişi hayatını kaybetti.
CHP eski İzmir il başkanlarından Hilmi Değirmenci yaşamını yitirdi.