loading
close
SON DAKİKALAR

Sahaf Festivali bu sene daha renkli

Sahaf Festivali bu sene daha renkli
Tarih: 12.02.2012 - 00:00
Kategori: Kültür & Sanat

Her yıl düzenlenen festival kapsamında kitap kurtlarına birbirinden ilginç kitap ve dergiler sunan sahafların bu sene hem sayıları arttı, hem de sundukları ürün çeşitleri...

Kitap tutkunları, 5. kez Sahaf Festivali'nde buluşuyor...

Beyoğlu Belediyesi'nce her yıl Taksim Gezi Parkı’nda düzenlenen Sahaf Festivali’nin 5.'si Tepebaşı’nda TRT binası yanında başladı.

Yapılan açılış töreni ile birlikte pek çok kitap, dergi, fotoğraf, plak ve vb, objeler kitap tutkunlarıyla buluştu. 18 Eylül tarihine kadar sürecek festival, 11.00-23.00 saatleri arasında gezilebilecek.

Bu yıl festivale 70 sahaf katılırken, birbirinden değerli koleksiyonlar, asırlık kitaplar ve eserler okurlarla buluşuyor.

Festivalin açılışı Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve Doğan Hızlan tarafından yapıldı.

Açılış öncesi düzenlenen basın toplantısında sahaflar adına konuşan Nedret İçli, Beyoğlu Belediyesi’nin katkılarıyla bu yıl beşincisini düzenledikleri festivale 70 civarında sahafın katıldığını söyledi.

Kitap tutkunu yazar Doğan Hızlan, kitabın olduğu yerlerde tüm kitapseverlerin buluştuğunu belirterek, “Araştırma yapan, inceleme yapan, merak eden, öğrenmek isteyen insanın vazgeçemediği bazı dostları vardır. Ömür boyu bunlarla ilişkilerini sürdürürler. İşte bunların başında da sahaflar gelir. Çünkü ne zaman başım sıkışsa, ne zaman bir sorunun cevabını yanıtını bulamasam hemen bir sahaf dostuma koşarım. Böylece bugünü değil, dünden bugüne kayan çizgiyi onlarda görürüm.” dedi.

Bu yıl Sahaf Festivalini 5. kez düzenlediklerini belirten Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, festivale her yıl katılan sahaf sayısının arttığına dikkat çekti. Festivalin detaylarıyla ilgili bilgi veren Demircan, tüm kitapseverleri festivale davet ederken,  Beyoğlu’nu Beyoğlu yapan bütün değerleri ihya etmek için var güçleriyle çalıştıklarını söyledi.

Konuşmaların ardından katılımcılar sahafları gezerek kitapları inceledi.

18 Eylül tarihine kadar Tepebaşı’ndaki TRT binası yanında sürecek festival, 11.00-23.00 saatleri arasında gezilebilecek...

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları