loading
close
SON DAKİKALAR

Sahibinden kiralık göl

Sahibinden kiralık göl
Tarih: 13.02.2012 - 07:15
Kategori: Çevre

Sakarya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, 725 dönüm genişliğindeki alanı kaplayan Çaltıcak Gölü'nü ihaleleyle kiralayacak.

Sakarya’nın Adapazarı ilçesine bağlı Taşkısığı Mahallesi’nde Su Ürünleri Kanunu’na göre devlete ait olan Çaltıcak Gölü için açık artırma usulüyle Sakarya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nde 20 Ekim'de ihaleye çıkaracak. 

Yıllık 2 bin 478 liralık muhammen bedelle çıkılan ihaleyi kazanan kişi ya da kuruluş, gölden balık tutma hakkını 5 yıl boyunca elinde bulunduracak. Yaklaşık 725 dönümlük alanı kaplayan gölde, tatlı su levreği, kızıl kanat, turna, yayın ve kadife balığı türleri bulunuyor. 

Sakarya Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdullah Keskin, bakanlığın Türkiye’de balık tüketimini artırmak amacıyla benzer şekildeki kaynakları kiraya verdiğini ifade ederk, “İhaleyi kazanan kişi ya da kuruluş 5 yıl boyunca gölden su ürünleri temin etme hakkını elinde bulunduracak. 

Bakanlığın TEFE ve TÜFE’ye göre belirleyeceği oranda her yıl kiralama bedeline bir miktar ilave edilecek” dedi. Keskin, Taşkısığı Mahallesi sakinleri ve amatör balıkçıların da gölde kendilerine ayrılan bölümde olta avcılığı yapabileceklerini dile getirdi. Taşkısığı Mahallesi muhtarı Osman Torlak ise gölün kiralanmasına karşı olduklarını belirterek, “Göl kiralama usulüyle başkalarına verildiği zaman halkımızın piknik yapma alanı kalmayacak. 

Gölün halkımıza piknik alanı olarak açılmasını temenni ediyoruz. Halkımız da bu gölün kiralama usulüyle verilmesine karşıdır” diye konuştu.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları