loading
close
SON DAKİKALAR

Sahil Şeridi Yayalaştırılıyor

Sahil Şeridi Yayalaştırılıyor
Tarih: 12.02.2012 - 00:08
Kategori: Şehir

İstanbul, doğal, tarihsel ve mimari mirasını korumak için gerçekleştirdiği atılımlara bir yenisini daha eklemeye hazırlanıyor. Proje kapsamında İstanbul'un en önemli turistik bölgesi olan tarihi yarımadanın sahil şeridi yayalaştırılacak.

UNESCO'nun talebi doğrultusunda gerçekleştirilecek olan 'Eminönü Meydanı-Unkapanı-Sarayburnu Yayalaştırma Projesi' ile birlikte, sahil şeridinden kesintisiz yaya erişimi sağlanacak. Proje kapsamında Fatih sınırlarındaki Kadir Has Caddesi'nden Sarayburnu mevkiine kadar 500 bin metrekarelik alan yayalaştırılacak. Böylece proje bittikten sonra Sarayburnu'ndan çıkan bir vatandaş yürüyerek olsun bisikletiyle olsun hiç bir engelle karşılaşmadan Galata Köprüsü'ne ulaşabilecek.
Tarihî yarımadada doğal, tarihsel ve mimari mirasın korunması amacıyla hazırlanan proje UNESCO Dünya Doğal ve Kültürel Mirasının Korunması Sözleşmesi'ne uygun olarak hayata geçirilecek. Tarihî ve doğal siluet dikkate alınarak uygulanacak projede alanında uzman 5 yıl deneyimli peyzaj mimarı, inşaat mühendisi, şehir plancısı, makine mühendisi, mimar, elektrik mühendisi, sanat tarihçisi olmak üzere 9 kişilik bir ekip çalışacak. Projenin 120 günde bitirilmesi planlanıyor.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları