loading
close
SON DAKİKALAR

Sahildeki Suriyelilere ait çadırları, at ve develeri toplayan Mudanya Belediyesi'ne ırkçılık suçlaması!

Sahildeki Suriyelilere ait çadırları, at ve develeri toplayan Mudanya Belediyesi'ne ırkçılık suçlaması!
Tarih: 09.06.2019 - 14:46
Kategori: Yerel

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Mudanya sahilinde Suriyelilere ait çadır ve hayvanların toplanması talimatını verdi. Türkyılmaz, "Hiç kimsenin başkalarını rahatsız etme, özgürlüğünü engelleme hakkı yoktur" dedi.

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Mudanya sahilinde çekilmiş fotoğrafları paylaşarak, "Sahillerimizde oluşan uygunsuz görüntülere zabıta ekiplerimiz tarafından anında müdahale edilmektedir" ifadelerini kullandı. 

Twitter hesabından açıklama yapan Türkyılmaz, "Hiç kimsenin başkalarını rahatsız etme, özgürlüğünü engelleme hakkı yoktur. Bizim çocuklarımız şehit olurken, analarımız ağlarken, ekonomimiz kötüye giderken onların zevki sefa içinde yaşamaları ve bizim insanımızı rahatsız etmelerine tahammül edemeyiz. Sahillerimizde oluşan uygunsuz görüntülere zabıta ekiplerimiz tarafından anında müdahale edilmektedir. Yetki alanımızda olmamasına rağmen vatandaşlarımızdan gelen yoğun şikayetleri dikkate alarak sahilde çalışmalarımızı sürdürüyor ve ilgili birimleri göreve davet ediyoruz" dedi.

Türkyılmaz'ın talimatı sosyal medyada gündem oldu. Suriyeliler üzerinden yürütülen tartışmada bazı Twitter kullanıcıları Türkyılmaz'ı ırkçılıkla suçlarken, çok sayıda isim de kendisine destek verdi. 

Gazeteci İsmail Saymaz, Başkan Türkyılmaz'ın açıklamasını alıntılayarak, "Twittera bakınca Mudanya’da Suriyelilerin denize girmesi ve sahilde dolaşması yasaklandı sandım. Halbuki böyle değilmiş. Suriyeliler sahilde çadır kurup yerleşmiş, hayvancılık yapmaya başlamış. Buna, değil Suriyeli, Türk vatandaşı da olsa izin verilmez. Burası dingonun ahırı mı? Mülteci ve sığınmacı olmak, bir ülkede, vatandaştan daha fazla hakka sahip olmak değildir. Biz hangi kurala uyuyorsak, Suriyeli de uyacak" ifadelerini kullandı. 

Sahildeki çadır fotoğraflarını paylaşan Saymaz, "Böyle sahil mi olur? Tabi ki kaldırılacak bu çadırlar" derken, sahilde deve bulunduğunu, belediyenin müdahale ettiğini kaydetti.

Gazeteci Nurcan Baysal da bir haber üzerinden katıldığı tartışmada, belediyeyi ırkçılıkla suçladı. Twitter hesabından paylaşım yapan Baysal, daha sonra "Haber sitelerinde gördüğüm için tweeti attım. Ancak şimdi Suriyelilerin plajları kullanması değil, plajlarda çadır açıp hayvancılık yapmalarının yasaklandığı söyleniyor. Mudanya Belediyesi Suriyelilere başka bir yer ve yol göstererek bunu düzene koyabilir elbet, mesele ihtiyaçlarına çözüm bulmaktır" diye yazdı.
Baysal'a Mudanya Belediyesi'nden, "
Nurcan hanım Suriyelilerin denize yada sahillere girmesini engellemek gibi bir çalışmamız yok. Çadırlar, mangallar, at ve develer, yorgan ile yatmalar ve diğer uygunsuz durumlara müdahale edilmiştir ve edilecektir" şeklinde yanıt verildi.

 

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları