loading
close
SON DAKİKALAR

Sahrayıcedit Mahallesi Muhtar adayı Özkan: Muhtarlıklara seçmen sayısına ya da nüfusuna göre belli bir bütçe yaratılmalı

Sahrayıcedit Mahallesi Muhtar adayı Özkan: Muhtarlıklara seçmen sayısına ya da nüfusuna göre belli bir bütçe yaratılmalı
Tarih: 07.03.2019 - 17:37
Kategori: Yerel

Sahrayıcedit Mahallesi Muhtar Adayı Seval Özkan, "Muhtarlıkların bütçesi yok, ödeneğimiz var. Ama bu da yeterli değil. İmece usulü çalışıyoruz. Muhtarlıklara seçmen sayısına ya da nüfusuna göre belli bir bütçe yaratılmalı" dedi.

Kadıköy'ün Sahrayıcedit Mahallesinin Muhtar Adayı Seval Özkan, T24'ten Hakan Aksay'a konuştu. Özkan, muhtarlığın siyasallaştığını belirterek, "Muhtarlar hizmetin içinde, siyasetin dışında olmalı" dedi. 

Özkan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Muhtar olduğunuzda insana doğrudan dokunabiliyorsunuz. Bu çok önemli.

Sahrayıcedit muhtarlığı mahalle meclisi ile sorunlara çözüm buluyor. Mahalleli çözüme dahil olunca daha sonuç alıcı oluyor.

Muhtarlık olarak aza, ihtiyar heyeti ve mahalle meclisi ile birlikte çalışıyoruz. Muhtarlıkların bütçesi yok, ödeneğimiz var. Ama bu da yeterli değil. İmece usulü çalışıyoruz. Muhtarlıklara seçmen sayısına ya da nüfusuna göre belli bir bütçe yaratılmalı.

Muhtarların yetkisi yok. Bu seçimden sonra beklentimiz yeni bir muhtarlık yasasının çıkarılması. 

7 yıldır mahalle meclisimiz var. Hedefimiz "Muhtarlığınız cebinizde" dediğimiz mobil uygulamayı hayata geçirmek.

Muhtarlar hizmetin içinde, siyasetin dışında olmalı.

Kadına yönelik şiddet ciddi bir sorun. Mahalleli kadınlara hakları ile ilgili bilgilendirme toplantıları yapıyoruz. Kadınlara para yönetimi konusunda da bilgilendirmeler yapıyoruz."

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları