loading
close
SON DAKİKALAR

Sahte belge operasyonu: 20 gözaltı

Sahte belge operasyonu: 20 gözaltı
Tarih: 13.02.2012 - 07:18
Kategori: Yerel

Kocaeli Emniyet Müdürlüğünce 4 ilde eş zamanlı yapılan operasyonda, şebekenin elebaşılığını yaptığı ileri sürülen emekli polis memurunun da aralarında bulunduğu 20 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, yaklaşık 8 ay önce bir kişinin yapılan alışverişte kendisine sahte çek verildiğini ihbar etmesi üzerine çalışma başlatan Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bir şebekenin, İstanbul'dan temin ettiği sahte para, sahte çek ve sahte belgeleri Kocaeli, Bilecik ve Kastamonu'da piyasaya sürdüğünü tespit etti. 

Planlı çalışma ve fiziki takibin ardından söz konusu illerde belirledikleri adreslere eş zamanlı operasyon düzenleyen polis, şebekenin elebaşılığını yaptığı ileri sürülen emekli polis memuru Ramazan K'nın da aralarında bulunduğu 20 kişiyi gözaltına aldı. 

Zanlıların ev, iş yeri ve otomobillerinde yapılan aramalarda, sahte oldukları tespit edilen çok sayıda çek, fatura, kaşe, irsaliye, trafik tescil belgeleri, trafik sigorta poliçeleri, para, ehliyet ve 10 gram esrar ile ruhsatsız tabanca ele geçirildi. 

Gözaltına alınan Ramazan K, Ali A, Barış B, Bülent E, Şakir S, Fevzi A, Ekrem P, Ali K, Osman C, Erol Y ve Halil İbrahim K, emniyet müdürlüğündeki işlemlerin ardından, ''Resmi evrakta sahtecilik ve parada sahtecilik'' suçlarını işledikleri iddiasıyla adliyeye sevk edildi. Diğer zanlılar ise emniyetteki sorgularının ardından serbest bırakıldı. 

Ele geçirilen sahte belge, para ve çeklerin İstanbul'dan temin edildiği, çete üyelerinin aralarında yaptıkları telefon görüşmelerinde sahte belge, çek ve paraları ''lastik, tekerlek'' diye tabir ettiği öğrenildi. Polisin, şu ana kadar sahte çekler yüzünden mağdur olan yaklaşık 10 kişiyi tespit ettiği, diğer suçların ''kamu zararı'' olarak kayıtlara geçtiği bildirildi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları