loading
close
SON DAKİKALAR

'Sahte çek'te 20 gözaltı

'Sahte çek'te 20 gözaltı
Tarih: 11.02.2012 - 20:54
Kategori: Şehir

Kocaeli, İstanbul ve Sakarya'daki operasyonlarda gerçek çeklerin benzerlerini yapıp piyayasa verdikleri anlaşılan 20 kişi gözaltına alındı

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde bir işyeri sahibinin müşteriden aldığı çekin karşılıksız ve sahte çıkması üzerine harekete geçen polis, 3 aylık teknik takip sonucu Kocaeli, İstanbul ve Sakarya'da yaptığı operasyonlarda gerçek çeklerin benzerlerini yapıp piyayasa verdikleri anlaşılan 20 kişiyi gözaltına aldı.

Gebze'deki bir işyeri sahibinin aldığı çekin karşılıksız ve sahte çıkmasının ardından şikayet üzerine araştırma başlatan Gebze Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele polisi, 3 aylık inceleme ve teknik takip yaptı. Kocaeli, İstanbul ve Sakarya kentlerinde 14 farklı noktaya baskın düzenleyen ekipler 20 kişiyi gözaltına aldı.

Şüphelilerin ev işyerlerinde yapılan aramalarda bazı işadamları adına düzenlenmiş toplam 144 bin TL değerindeki 21 sahte çek, 1 ruhsatsız tabanca ve çok sayıda mermi, kalem kamera, birçok şahsa ait imza sirküleri, sahte çek yapımında kullanılan bilgisayar grafik programlarının bulunduğu 1 laptop, bilgisayar yazıcısı, 5 adet bilgisayar harddiski ele geçirildi.

Şüphelilerin İstanbul'dan temin ettikleri gerçek çekleri, uzman grafikerler aracılığıyla taklit ettikleri, düzenlenen sahte çeklerle de küçük ve orta ölçekli kobileri dolandırdıkları tespit edildi. Ayrıca yapılan kriminal incelemede söz konusu çeklerin 104 farklı olayda kullanıldığı bilgisine de ulaşıldı. Şebekenin ayrıca çekleri para karşılığında müşterilere sattığı öğrenildi.
Sorgulamaları tamamlanan zanlılar bugün Adliyeye sevkedildi

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları