loading
close
SON DAKİKALAR

Sahte içkiye şok eden savunma

Sahte içkiye şok eden savunma
Tarih: 11.02.2012 - 20:10
Kategori: Şehir

Ankara'da yılbaşı öncesi piyasaya sahte içki sürmek isteyen 2 kişi gözaltına alınırken, sahte içki imalathanesi ortaya çıkartıldı

Ankara İl Jandarma Komutanlığı ekipleri yılbaşı öncesi başkentte piyasaya çok sayıda sahte içki sürüleceği ihbarı üzerine çalışma başlattı. Çankaya İlçesi Yakupabdal Mahallesi’nde tek katlı gecekonduda sahte içki üretildiğini belirleyen jandarma ekipleri, eve giren-çıkanları takibe aldı.

Eve sürekli gelip-giden iki kişinin kullandığı minibüsü takibe alan ekipler operasyonu başlattı. Eş zamanlı olarak ev ve minibüse yapılan baskında Y.U. ve H.T. gözaltına alındı.

Araçta ve evde yapılan aramalarda 676 litre sahte içki, sahte içki yapımında kullanılan 75 litre etil alkol, karışımda kullanılan 3 litre tonik asit, 4 litre sodyum cila, 15 litre karamel ve 15 litre anason, karışım yapmada kullanılan 75 litrelik musluklu beyaz plastik bidon ele geçirildi.

İmalethane olarak kullanılan evde ayrıca çok çeşitli markalara ait şişelerde 491 şişe sahte viski, 2010 ve 2009 yıllarına ait 2 bin 740 sahte bandrol, 2 bin 350 boş içki şişesi, 21 rulo yaklaşık 45 bin büyük, 45 bin de küçük boy etiket, 5 bin bilyalı kapak, şarap şişelerinde kullanılan çok sayıda mantar ve kapak içerisine konulan çok sayıda şeffaf bilye ele geçirildi.

Gözaltına alınan Y.U. ve H.T., kaldıkları gecekonduyu imalathane olarak kullandıklarını hammaddeleri bidonda karışım haline getirdikten sonra sahte badrol yapıştırıp piyasaya sürdüklerini itiraf etti.

Şüphelilerin ifadelerinde ürettikleri sahte içkilere ilişkin, "Bu içkiler gayet kaliteli, kimseyi öldürmez. Karışımı iyi yapıyorduk ve hiçbir masraftan kaçınmadık. Dar gelirlinin, garibanın da yılbaşında eğlenmeye hakkı var. Onlar da eğlensin, içsinler diye ucuza içki ürettik" dedikleri belirtildi. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları