loading
close
SON DAKİKALAR

Salıcı:

Salıcı:
Tarih: 12.02.2012 - 22:49
Kategori: Özel Haberler

Salıcı, CHP’li belediyelere yönelik olarak bir süredir devam eden ve bugün de Maltepe Belediyesi’ne düzenlenen operasyonlarla ilgili açıklama yaptı.

Açıklamasında AKP iktidarının İstanbul’daki CHP’li belediyeleri yıldırma politikasının son hızla devam ettiğini kaydeden Salıcı, “2009 yılında gerçekleştirilen yerel seçimlerde CHP’nin İstanbul’daki belediye sayısını 4’ten 12’ye çıkarması, AKP’nin yaşadığı şaşkınlığın öfkeye dönüşmesinin sebebini de oluşturuyor. Ama AKP iktidarının öfkesinin sebebi yalnızca CHP’li belediyelerimizin sayısındaki artış değil elbette. Her türlü baskıya rağmen CHP’li belediyelerin sosyal demokrat belediyecilik anlayışla ürettiği hizmetlerin halkta karşılık bulması, AKP’nin öfkesini ve tahammülsüzlüğünü bir kat daha artırıyor” dedi. 

Salıcı açıklamasında, “2009 yılından bu yana, rutin denetimler dışında AKP iktidarı her türlü bahaneyle İçişleri Bakanlığı müfettişleri aracılığıyla, bu da yetmezse kolluk güçleriyle CHP’li belediyeleri kuşatan AKP iktidarı, bir yandan belediyelerimizi iş yapamaz hale getirmeye çalışırken diğer yandan da kamuoyunda CHP’li belediyelere yönelik olumsuz algı yaratmaya çalışıyor” ifadelerine yer verdi. 

“İsimsiz ihbarlarla operasyon düzenliyor, belediye çalışanlarını karga tulumba gözaltına alıyor, tutukluyorlar” diyen CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, “2010 Aralık ayında Maltepe Belediyesi’ni bastılar, olmadı… Aynı ay Silivri Belediyesi’ne operasyon yaptılar, bu yıl içinde Sarıyer’e el attılar olmadı, Avcılar’a yüklendiler olmadı, Büyükçekmece’yi deneyelim dediler, yine olmadı… İstedikleri sonuca ulaşamamak öfkelerini iyice artırmış olmalı ki, bugün yine Maltepe Belediyesi’ni basarak, belediye çalışanlarını gözaltına aldılar. Ama yine olmayacak” diye konuştu. 

Tüm engellemelere rağmen, tüm kaynaksızlığa rağmen, tüm mesnetsiz operasyonlara rağmen, tehditlere, baskılara rağmen CHP’li belediyelerin “Makyaj Belediyeciliği” anlayışıyla değil, “Sosyal Demokrat Belediyecilik” anlayışıyla projeler ürettiğini ve uyguladığını kaydeden Salıcı, “Yaptığı “Makyaj Belediyeciliği” sapır sapır dökülen AKP, “balon projelerle” uyutmaya çalıştığı İstanbul’u önümüzdeki yerel seçimlerde kaybedeceğini çok net görüyor. Paniklerini saklayamıyorlar artık. CHP’li belediyeler çalıştıkça, ürettikçe AKP iktidarı operasyon silahına daha da çok sarılıyor” dedi. 

AKP iktidarının yolsuzluk ve usulsüzlük arıyorsa, yolsuzluk iddiaları ayyuka çıktığı halde kapısından içeri bir kez bile İçişleri Bakanlığı müfettişi sokulmamış AKP’li belediyelere bakması gerektiğini ifade eden Salıcı, “Örneğin, halkımızın vergileriyle yaratılan İDO’yu ve daha pek çok kurumu “özelleştirme” adı altında yok pahasına satan, tüm gelirleri 2025’e kadar ipotekli olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bakmalıdır” diye konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Örgütü’nün tüm gücüyle ve inancıyla CHP’li belediyelerin arkasında olduğunu vurgulayan Oğuz Kaan Salıcı, “Mesnetsiz operasyonlarla; baskılarla, tehditlerle, belediyelerimizin ve partimizin adını kirletmeye kimsenin gücü yetmeyecektir. Önümüzdeki yerel seçimlerde, İstanbul’u haramilerin elinden alacak ve gerçek sahibi olan İstanbullulara teslim edeceğiz. İstanbul’un birilerinin “babasının malı” olmadığını da tüm Türkiye’ye göstereceğiz. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın” dedi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları