loading
close
SON DAKİKALAR

Salıcı, Hrant Dink Davası ile İlgili Açıklamada Bulundu

Salıcı, Hrant Dink Davası ile İlgili Açıklamada Bulundu
Tarih: 11.02.2012 - 20:48
Kategori: Özel Haberler

CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, Hrant Dink davasında açıklanan kararla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, Hrant Dink davasında açıklanan kararla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. 

Salıcı, açıklamasında kısaca şunlara değindi;

 “Yaklaşık 5 yıldır bir kısır döngü içinde devam eden soruşturma ve davada açıklanan karar; vicdanlarımızı tatmin etmemiştir. Bu kararla Hrant Dink bir kez daha öldürülmüş, ailesine ve adalet isteyen tüm arkadaşlarına, tüm Türkiye’ye 5 yıl önceki acı tekrar yaşatılmıştır. 

Cumhuriyet Halk Partisi olarak, hangi etnik kökene, hangi dini inanca, hangi siyasi düşünceye sahip olursa olsun, tüm yurttaşlarımızın yaşam hakkının garanti altında olacağı günler gelene kadar, bu davanın peşini bırakmayacağız. 

Yarınki yürüyüşe İstanbul’daki CHP’liler olarak; bayraksız, flamasız ve vicdanen rahatsız kitlesel destek vereceğiz.” 

Açıklamanın tam metni ise şu şekilde;

DİNK DAVASI’NIN SONUCU TÜRKİYE’DE HUKUKUN
AKP ELİYLE NE HALE GETİRİLDİĞİNİN GÖSTERGESİDİR! 

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin 2’si tutuklu 19 sanığın yargılandığı davanın 25. duruşmasında İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından açıklanan karar, Türkiye’de hukukun son dönemde ne hale geldiğinin bir ibret belgesi olarak tarihteki yerini alacaktır. 
   
Mahkemenin, tutuklu sanıklardan Yasin Hayal’e “Hrant Dink’i tasarlayarak öldürmek” suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası vermesi, 

Polis muhbiri Erhan Tuncel’i ise bu cinayetle ilgili suçlu bulmayıp, yalnızca McDonald’s’ın bombalanması eyleminden 10 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırması,  

Her iki ismin de örgüt üyeliğinden beraat etmesi, 

Adalet sisteminin cinayetin ardından gerçekleştirilen soruşturmada karartılan gerçekleri, cinayetin ardındaki mekanizmayı yok saydığına işaret etmektedir.   

Yaklaşık 5 yıldır bir kısır döngü içinde devam eden soruşturma ve davada açıklanan karar; vicdanlarımızı tatmin etmemiştir. Bu kararla Hrant Dink bir kez daha öldürülmüş, ailesine ve adalet isteyen tüm arkadaşlarına, tüm Türkiye’ye 5 yıl önceki acı tekrar yaşatılmıştır.

Bu cinayet Türkiye’de ileri demokrasiyi hayata geçirdiğini iddia eden AKP’nin iktidarı sırasında işlenmiştir. Bu dava, Türkiye’de bağımsız yargıyı tesis ettiğini iddia eden AKP iktidarı sırasında görülmeye başlanmıştır. Davanın sonucu, AKP iktidarının iş başında olduğu bir dönemde açıklanmıştır. 

Tüm işaretler ortadayken, cinayetin arkasındaki güçlerin ortaya çıkarılmamasının, soruşturmaya yönelik karartma çabalarının, 

Hrant Dink haricinde, neredeyse devletin ilgili birimlerinin hepsinin cinayetten haberdar olduğu halde kılını kıpırdatmamasının,
 
AİHM’in “yargılayın” dediği o görevlilerin ve yetkililerin üstüne bir de terfi ettirilerek görevlerine devam ettirilmelerinin, hatta bu görevlilerden ikisinin bizzat AKP milletvekili yapılmasının, 

Vebali ve sorumluluğu AKP iktidarınındır! 

Bu dava, Türkiye’de hukuk ve adalet sisteminin AKP eliyle ne hale getirildiğinin en somut göstergesidir!

İlgili ilgisiz herkes, hükümete muhalefet ettiği gerekçesiyle ve örgüt üyeliği suçlamasıyla cezaevlerine doldurulurken, organize bir eylem olduğu bu denli belli olan Dink cinayetinde “örgüt”e rastlanamamış olması, AKP iktidarının hukuk ve yargı sistemine yaklaşımındaki çifte standardı da teşhir etmektedir. 

Cumhuriyet Halk Partisi olarak, hangi etnik kökene, hangi dini inanca, hangi siyasi düşünceye sahip olursa olsun, tüm yurttaşlarımızın yaşam hakkının garanti altında olacağı günler gelene kadar, bu davanın peşini bırakmayacağız!

Yarınki yürüyüşe İstanbul’daki CHP’liler olarak; bayraksız, flamasız ve vicdanen rahatsız kitlesel destek vereceğiz!

OĞUZ KAAN SALICI 
CHP İSTANBUL İL BAŞKANI 



ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları