loading
close
SON DAKİKALAR

Salıcı'dan Basın Açıklaması

Salıcı'dan Basın Açıklaması
Tarih: 11.02.2012 - 20:40
Kategori: Özel Haberler

Salıcı’nın, Madımak Katliamı’nda hayatını yitiren ozan Metin Altıok’un kızı Zeynep Altıok Akatlı’nın çalıştığı kurum tarafından işine son verilmesiyle ilgili olarak yazılı bir açıklama yaptı.

CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı’nın, bu kapsamda yazılı olarak bildirdiği açıklama şu şekilde;

AKP iktidarının, toplumsal-bireysel özgürlüklerin kısıtlanmasına yönelik icraatlarının yarattığı korku, özellikle son günlerde artık yalnızca bir “mahalle baskısı” olmaktan çıkmıştır. 
AKP iktidarınca yaratılan ve ısrarla sürdürülen baskıcı, özgürlükleri kısıtlayıcı toplumsal iklim, artık tek tek bireylerin ve kurumların içselleştirdiği bir otokontrol mekanizması haline gelmiştir. 
Madımak Katliamı’nda hayatını yitiren değerli ozan Metin Altıok’un kızı Zeynep Altıok Akatlı’nın, Madımak’la ilgili açıklamaları sebebiyle çalıştığı kurum tarafından işine son verilmesinin, söz konusu kurumun ‘kurumsal inisiyatifi”nin çok daha ötesinde bir anlam taşıdığı açıktır. 
Zeynep Altıok Akatlı özelinde yaşananlar, en küçük bir protesto eyleminin şiddetle bastırıldığı, meydanların biber gazına bulandığı, iktidarın hoşuna gitmeyen en küçük itirazın bile mahkemelere havale edildiği bir toplumsal korku ikliminin sonuçlarıdır. 
Ancak unutulmamalıdır ki; yurttaşların ya da kurumların ‘iktidar ne der’ kaygısıyla davrandığı, ‘başımıza iş açılır’ korkusuyla yaşadığı sistemlerin adı, “demokrasi” değildir. 
Fikir ve ifade özgürlüğü, sorgulama ve hak arama özgürlüğü, demokrasilerin temel kuralıdır. Demokrasilerde seçilmiş iktidarların varlık sebebi yurttaşa korku salmak değil, hizmet etmektir.  
Korku imparatorluklarının tüm bu çabalarına rağmen Türkiye, aydınlık, çağdaş ve özgürlükçü bir gelecek hedefinden geri dönmeyecektir. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları