loading
close
SON DAKİKALAR

Salıcı'dan KCK Protestosu

Salıcı'dan KCK Protestosu
Tarih: 12.02.2012 - 19:43
Kategori: Özel Haberler

CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, Prof. Dr. Büşra Ersanlı ve yayıncı Ragıp Zarakolu’nun KCK operasyonlarında gözaltına alınmasını protesto etti.

Akp’nin ele geçirdiği yargı yoluyla dayattığı yıldırma operasyonlarına boyun eğmeyeceğiz!

Eğitim-Sen İstanbul Üniversiteler Şubesi’nin bugün Beşiktaş Adliyesi önünde gerçekleştirdiği protesto eylemine de katılan CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:       


“AKP iktidarı, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen son dalga KCK operasyonlarıyla, Türkiye’de kendisinden başka hiç kimseye siyaset yaptırmama niyetini bir kez daha gösterdi. AKP iktidarı yargı üzerinde kurduğu tahakkümle kendisini bugün dilediği şeyi yapabilecek güçte görüyor. 

Güçler ayrılığı ilkesini kendisinin kullanacağı güçler birliğine çeviren AKP iktidarı, kendisine muhalif gördüğü herkesi yargı yoluyla sindirmeye çalışıyor. Ne ile suçlandığını bile bilmeyen insanlar, demir parmaklıklar ardında AKP’nin hukuk sistemine karşı kendilerini savunmaya çalışıyor. 

Bir yanda halkın oyuyla seçilmiş milletvekilleri hapishanelerde tutuluyor, diğer yanda parasız eğitim isteyen gençler tutuklanıyor, öte yanda kitlesel gözaltılarla tüm topluma gözdağı verilmeye çalışılıyor. 

AKP’nin hak hukuk tanımaz pervasızlığı artık öyle bir hale geldi ki, kendisine muhalif 500 gencin, öğrencinin tutuklu bulunması da AKP’ye yetmiyor, sıra üniversite hocalarına geliyor. Son KCK operasyonlarında değerli bir bilim insanı Prof. Dr. Büşra Ersanlı da gözaltına alındı.       

Boğaziçi Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden mezun olan ve aynı üniversitenin Siyasal Bilimler Bölümü’nden master ve doktora derecesine sahip Prof. Dr. Büşra Ersanlı, akademik geçmişiyle ve verdiği eserlerle de bu ülkenin yüzünü ağartan bir bilim insanıdır.   

Marmara Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde öğretim üyesidir,  Türkiye’de milliyetçilik, tarih yazımı, Orta Asya ve Kafkasya konularında çok değerli araştırmaları vardır.

Sayın Ersanlı aynı zamanda her yurttaşın sahip olduğu bir hakkı, siyaset yapma hakkını da kullanmaktadır. Kendisi Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Parti Meclisi Üyesi’dir. 

Üstelik anayasayı değiştireceğiz diyen AKP’nin bu kapsamda 10 Ekim’de görüştüğü BDP heyeti içinde de yer almaktadır. Yalnızca buradan yola çıkarak bile AKP’nin nasıl bir anayasa istediğini anlamak mümkündür. 

AKP’nin siyaset alanını daraltma girişimlerini ve Prof. Dr. Büşra Ersanlı ile yayıncı Ragıp Zarakolu’nun gözaltına alınmasını protesto ediyor, AKP’nin ele geçirdiği yargı yoluyla gerçekleştirdiği tüm toplumu yıldırma operasyonlarına boyun eğmeyeceğimizi bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Saygılarımla”. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları