loading
close
SON DAKİKALAR

Şampiyonlar Ligi finali İstanbul'dan alındı: Maç Porto'da oynanacak

Şampiyonlar Ligi finali İstanbul'dan alındı: Maç Porto'da oynanacak
Tarih: 13.05.2021 - 14:38
Kategori: Spor

UEFA, İngiltere Premier Ligi takımları Manchester City ve Chelsea arasında 29 Mayıs'ta İstanbul'da oynanması planlanan Şampiyonlar Ligi finalinin, Portekiz'in Porto kentine alındığını açıkladı.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nin final maçı İstanbul'da oynanacaktı. İngiltere'nin geçen hafta Türkiye'yi, dönüşte 10 günlük otel karantinasına girilen "kırmızı liste"ye alması nedeniyle, iki İngiliz takımının oynayacağı final maçı için İngiliz taraftarların maça gidebilmesi sorun yarattı.

UEFA’dan yapılan açıklamaya göre, 29 Mayıs'ta İngiliz ekipleri Manchester City ile Chelsea arasında İstanbul’da oynanması planlanan Şampiyonlar Ligi finali Portekiz’in Porto şehrine alındı.

UEFA'dan yapılan açıklama şöyle:
"Finalin İstanbul'daki Atatürk Olimpiyat Stadı'nda olması planlanıyordu, ancak İngiltere hükümetinin Türkiye'yi kırmızı seyahat listesine koyma kararının ardından orada final yapmak, kulüplerin taraftarlarının hiçbirinin seyahat edemeyeceği anlamına geliyordu. UEFA, Şampiyonlar Ligi finalini İngiltere'ye taşımayı görüştü. Ancak Futbol Federasyonu ve yetkililerin kapsamlı çabalarına rağmen, İngiltere karantina düzenlemelerinden gerekli muafiyetleri elde etmek mümkün olmadı. 

UEFA, Türk futbol otoritelerinin devam eden ortaklık ve işbirliği ruhunun yanı sıra bu özel durumda gösterdikleri anlayış için de minnettar ve İstanbul için gelecekteki fırsatları acilen araştırıyor. Final için stadyum kapasitesi, süresi içinde sonuçlandırılacak ve onaylanacaktır. Yarışan takımların taraftarları, her zamanki gibi kulüpler aracılığıyla bilet satın alabilecek ve kulüp başına 6 bin bilet bugünden itibaren mümkün olan en kısa sürede satışa çıkacak."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları