loading
close
SON DAKİKALAR

Samsun 100. Yıl Platformu ve Çay Yolu Platformu'ndan '100. Yıl Büyük Yürüyüşü' çağrısı

Samsun 100. Yıl Platformu ve Çay Yolu Platformu'ndan '100. Yıl Büyük Yürüyüşü' çağrısı
Tarih: 11.04.2019 - 11:03
Kategori: Yurt

Samsun 100. Yıl Platformu ile Çay Yolu Platformu, 23 Nisan'da Samsun'dan başlayacak ve Anıtkabir'de sona erecek '100. Yıl Büyük Yürüyüşü' için bir araya geldi.

Ata Yolu'nu takip ederek, 27 gün sürmesi planlanan yürüyüş için bir araya gelen iki platform, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş ve Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci'yi de ziyaret etti. Her iki başkan da 100. yıl etkinliklerine tam destek vereceklerini dile getirerek, yürüyüşe de katılacaklarını ifade etti.

Yürüyüşe ilişkin Samsun 100. Yıl Platformu Yürütme Kurulu'ndan yapılan açıklamada, "Yüz yıl öncesinin eşitlik, özgürlük ve kardeşlik düşüncesi doğrultusunda Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün devrimleri eşliğinde kurulan, bağımsız Cumhuriyetimizi kanımızın son damlasına kadar korumaya namusumuz ve şerefimiz üzerine yemin ettik Bunun için 'ulusal egemenliğimizin' bizlere ve insanlığa anlamlı bir armağanı olan 23 Nisan’ı ve İlkadım şehri olan Samsun’u seçtik. Ülkemizin dört bir yanından gelip bizlerin çığlığına katkıda bulunacak yurttaşlarımızla birlikte bu toprakların kokusunu Atamızın manevi makamına ulaştıracağız. 27 gün sürecek olan bu yürüyüşümüzde, bu yolculuğumuzda, bizlere desteklerini esirgemeyen bütün yönetici ve yurttaşlarımıza şimdiden teşekkür ederiz" denildi.

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları