loading
close
SON DAKİKALAR

Samsun'da direnen işçilere destek

Samsun'da direnen işçilere destek
Tarih: 12.02.2012 - 22:29
Kategori: Sendika

Samsun Emek ve Demokrasi Güçleri, 245 gündür Gazi Devlet Hastanesi bahçesinde direnen Dev Sağlık-İş üyesi işçilere destek yürüyüşü gerçekleştirdi.

245 gün önce sendikalı oldukları, güvenceli iş, güvenli gelecek ve haklarını istedikleri için işten atılan Gazi Devlet Hastanesi işçilerine destek için Samsun Emek ve Demokrasi Güçleri tarafından 28 Eylül günü bir eylem gerçekleştirildi. 

Saat 18.00'da Çiftlik Caddesi'nden başlayan ve Samsun İl Sağlık Müdürlüğü önünde son bulan yürüyüşte "Gazi Devlet Hastanesi'nden atılan işçiler geri alınsın" yazılı pankart taşındı. Yürüyüş boyunca "Direnen işçiler onurumuzdur", "Sağlıkta taşeron ölüm demektir", "Gerici faşist piyasacı AKP", "Milyonlar aç, milyonlar işsiz, işte kapitalist sisteminiz" sloganları atıldı. 

İl Sağlık Müdürlüğü önüne gelindiğinde grup adına basın açıklamasını Halkevi üyesi Şeyda Şahin okudu. Şahin, AKP'nin uyguladığı gerici, piyasacı, işçi düşmanı politikaların en acımasız halinin 245 gündür Samsun Gazi Devlet Hastanesi bahçesinde yaşandığını söyledi. Açıklamada Ortadoğu'da yaşanan isyanlar sırasında "Halkın sesine kulak verin" diyerek sözde demokrasi naraları atan Tayyip Erdoğan'ın kendi ülkesinde halkına açlığı, yoksulluğu, zulmü reva gördüğü dile getirildi. Bugün AKP'nin bu saldırılarının sadece işçiler üzerinde olmadığını söyleyen Şahin, dün Hopa'da, Gerze'de, Solaklı'da doğasına yaşamına sahip çıkan köylülere, üniversitesinde, mahallesinde hakkına sahip çıkan öğrencilere aynı şekilde saldırdığına dikkat çekti. 

Yetkililer yalan söylüyor 
Şahin, bugüne kadar yetkililerle defalarca görüşme yapıldığını ve bu görüşmelerde işçilerin işe alınacaklarının sözünü veren yetkililerin görüşmelerden sonra yaptıkları açıklamalarda sorumlunun kendileri olmadıklarını söylediklerini belirtti. Direnişi kırma çabalarının işe yaramayacağını söyleyen Şahin, işten atılan işçilerin bir an önce işe alınmasını ve bu hukuksuzluğun derhal son bulmasını talep etti. 

Şahin, güvenceli iş güvenli gelecek koşullarının sağlanmasını aksi takdirde mücadelelerinin devam edeceğini söyleyerek açıklamasına son verdi. 

Basın açıklamasının ardından il sağlık müdürlüğü önüne grup tarafından siyah çelenk bırakıldı. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları