loading
close
SON DAKİKALAR

Sanatçıları Cumhuriyet buluşturdu

Sanatçıları Cumhuriyet buluşturdu
Tarih: 08.05.2012 - 12:41
Kategori: Medya

Cumhuriyet gazetesinin 88. kuruluş yıldönümü nedeniyle düzenlenen kutlama etkinliğine; sanatçılar ve siyasiler bir arada...

Cumhuriyet gazetesinin 88. kuruluş yıldönümü nedeniyle düzenlenen kutlama etkinliğine; sanatçıların Başbakan Erdoğan’a yönelik tepkileri damgasını vurdu.

Anadolu Gösteri Merkezi’ndeki etkinliğe, 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, çok sayıda CHP’li milletvekili ile sanatçı katıldı. 

Etkinlikte konuşan Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet gazetesiyle ilkokul yıllarında tanıştığını belirterek, “Hala Cumhuriyet okuyorum. 

Beni arada bir eleştirseler de Cumhuriyet okumaktan yılmayacağım. Cumhuriyet’in pek çok sorunu var. CHP’nin sorunları olduğu gibi. Ama o sorunları aşmak hepimizin ortak görevi. 

Cumhuriyet’i Cumhuriyet yapan değerler için bedeller ödendi. İnsanlar sadece yazı yazdıkları için öldürüldüler” dedi.

Sanatçı Tarık Akan isim vermeden Başbakan Erdoğan’ı kastederek, “Bu başımızdaki adam; ikide bir 2023 deyip duruyor. 2023, 100. yılımız bunu biliyoruz ama senin kafanda laikliği ve Atatürkçülüğü yok etmek var. Bu gazete bu mücadeleyi ölümüne verecek, bundan emin ol ey sen!” ifadelerini kullandı. 

Cumhuriyet gazetesi yazarı Bekir Coşkun da konuşmasına Sezer’e, “Sayın Cumhurbaşkanım, Benim Cumhurbaşkanım” diye seslenerek başladı. Coşkun, Kılıçdaroğlu’na ise “Biz demokrasinin çizgisinden hiç ayrılmadık, hiç de ayrılmayı düşünmedik. O zaman Türkiye’yi geri alın. Yanınızda olacağız” dedi.

Mini konser verdiler

Gecede sanatçılar Zülfü Livaneli ve Sabahat Akkiraz ile Güvenç Dağıstan mini bir konser verdi. Gecede kullanılan piyanonun Fazıl Say tarafından bağışlandığı belirtildi.

Törende konuşmalar sık sık “Türkiye laiktir, laik kalacak” ve “Faşizme karşı omuz omuza” sloganları ile kesildi. 

Tören başladıktan sonra salona gelen 10. Cumhurbaşkanı Sezer ise “Türkiye seninle gurur duyuyor” sloganıyla karşılandı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları