loading
close
SON DAKİKALAR

Sanayi üretimi son 2 yılın en düşüğünde

Sanayi üretimi son 2 yılın en düşüğünde
Tarih: 09.03.2015 - 09:27
Kategori: Ekonomi

TÜİK, Ocak ayı sanayi üretim bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 2,2 azalarak son 2 yılın en düşük verisine imza attı.

TÜİK, Ocak ayı sanayi üretim bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 2,2 azalarak son 2 yılın en düşük verisine imza attı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi bir önceki aya göre yüzde 1.4 azaldı.

Ocak ayında bir önceki aya göre madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi yüzde 7.4 ve imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 1.4 azalırken elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 1.1 arttı.

TÜİK verilerine göre, takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 2.2 azaldı.

Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi yüzde 11.5 ve imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 2.4 azalırken, elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 2.9 arttı.

DHA

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları