loading
close
SON DAKİKALAR

Şanlıurfa'da 15 yaşındaki çocuk 11 gündür gözaltında tutuluyor

Şanlıurfa'da 15 yaşındaki çocuk 11 gündür gözaltında tutuluyor
Tarih: 07.07.2019 - 12:21
Kategori: Yurt

Urfa Barosu İnsan Hakları Merkezi, Urfa'da 15 yaşındaki bir çocuğun 11 gündür gözaltında tutulduğunu, avukatsız sorguya alınan çocuğun antidepresan kullanmaya başladığını açıkladı.

Urfa Barosu İnsan Hakları Merkezi'nden yapılan açıklamada, 15 yaşındaki N.Z.A isimli kız çocuğunun Ceylanpınar'da aile üyeleriyle birlikte gözaltına alındığını belirtilerek, "11 gün gözaltında kalması sebebiyle olumsuz etkilenen çocuk, çocuk şubeye getirildiği esnada hakaret ve incitici muameleye maruz kaldığını başkanımıza iletmiş olup lavabo ihtiyacı için saatlerce beklediğini de belirtmiştir" denildi.

Urfa Barosu İnsan Hakları Merkezi'nin açıklamasaı şöyle:

"Gözaltı süresinin uzatılması işlemi sorgu işlemidir. Hakimlerin usul ve yasaya uymayıp keyfi ve hukuksuz bir şekilde 15 yaşındaki çocuğu avukatsız sorguya alması, avukatına söz hakkı vermemesi ve çocuğun üstün yararının yok sayılması asla kabul edilemez. N.Z.A. (15) adlı çocuk 10 gündür Şanlıurfa'da gözaltında tutulmaktadır. Çocuk komisyonumuzla birlikte bu durumun takipçisi olduğumuzu bildiriyoruz. Çocuğun gözaltında antidepresan (atarax) kullanmaya başlamış olması, uzun gözaltı süresinin, telafisi mümkün olmayan sonuçlara neden oldugunu bir kez daha göstermektedir. Keyfi uygulamalara derhal son verilsin. 
Baro Başkanımız Av.Abdullah Öncel Ceylanpınar'da tüm aile bireyleriyle birlikte gözaltına alınan ve halen gözaltında tutulan 15 yaşındaki N.Z.A isimli çocuğu ziyaret etmek üzere çocuk şubeye gitmiş ve çocukla görüşmüştür. 11 gün gözaltında kalması sebebiyle olumsuz etkilenen çocuk, çocuk şubeye getirildiği esnada hakaret ve incitici muameleye maruz kaldığını başkanımıza iletmiş olup lavabo ihtiyacı için saatlerce beklediğini de belirtmiştir."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları