loading
Yükleniyor
close
SON DAKİKALAR

Şanlıurfa'da 5,4 şiddetinde deprem oldu

Şanlıurfa'da 5,4 şiddetinde deprem oldu
Tarih: 24.09.2026 - 11:00
Kategori: Gündem

Kandilli Rasathanesi'nin ilk verilerine göre büyüklüğü 5.8 olarak ölçülen sarsıntı için AFAD 5.4 açıklaması yaptı. Depremin Şanlıurfa, Diyarbakır, Gaziantep ve Malatya'da hissedildi.

Türkiye'nin doğu ve güneydoğusundaki birçok kentte hissedilen 5.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. AFAD, depremin merkezini Şanlıurfa Karaköprü olarak açıklarken, Kandilli Rasathanesi, depremin büyüklüğünü 5.8 olarak duyurdu. AFAD ise 5.4 açıklaması yaptı.
Sarsıntının Şanlıurfa, Diyarbakır, Gaziantep ve Malatya başta olmak üzere geniş bir bölgede hissedildiği bildirildi.

Deprem birçok kentte hissedildi

Depremin ardından özellikle Şanlıurfa, Diyarbakır, Gaziantep, Mardin ve Malatya'da sarsıntıyı hisseden yurttaşlardan bildirimler geldi.
Depremin merkez üssü ve derinliğine ilişkin ayrıntılı verilerin yanı sıra AFAD'ın açıklaması da takip ediliyor.

AFAD'dan yapılan açıklmada;

Büyüklük:5.4 (ML)
Yer:Karaköprü (Şanlıurfa)
Tarih:24-09-2026
Saat:10:40:58 TSI
Enlem:37.45717 N
Boylam:38.81533 E
Derinlik:7.39 km

 

Kaynak : istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları