loading
close
SON DAKİKALAR

Şanlıurfa'da görevi başında şehit olan 2 polis memuru tören sonrası memleketlerine uğurlandı

Şanlıurfa'da görevi başında şehit olan 2 polis memuru tören sonrası memleketlerine uğurlandı
Tarih: 10.03.2022 - 10:58
Kategori: Yaşam

Şanlıurfa'da dün silahla ateş açılması sonucu şehit olan Komiser Yardımcısı Abdullah Yasir Binici ile polis memuru Cemal Bozkurt'un cenazeleri, Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğünde düzenlenen törenin ardından memleketlerine gönderildi.

Şanlıurfa'da Polis ekiplerinin takipte olduğu şüphelilerin bulunduğu araçtan açılan ateş sonucu 2 Polisimiz Şehit oldu.

Şanlıurfa'da dün silahla ateş açılması sonucu şehit olan Komiser Yardımcısı Abdullah Yasir Binici ile polis memuru Cemal Bozkurt'un cenazeleri, Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğünde düzenlenen törenin ardından memleketlerine gönderildi.

Şanlıurfa Valiliğinden yapılan açıklamada; 

Şanlıurfa Şehitlerini Memleketlerine Uğurladı

Görevli oldukları Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yürütülen bir çalışma kapsamında, takibe aldıkları şüpheli şahsın ateş açması sonucu şehit düşen Komiser Yardımcısı Abdullah Yasir Binici ve Polis Memuru Cemal Bozkurt, düzenlenen törenle memleketlerine uğurlandı.

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü’nde düzenlenen törene; Vali Abdullah Erin, İl protokolü, şehitlerin mesai arkadaşları, aileleri ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve şehitlerin özgeçmişlerinin okunmasının ardından bir konuşma yapan Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, “Kahraman polislerimize namlu doğrultanlar er veya geç hak ettikleri ceza ile karşı karşıya kalacaktır.” dedi.

İki kahraman vatan evladını kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşadıklarını dile getiren Vali Erin, “Şehitlerin eşleri, çocukları, anne ve babaları başta olmak üzere tüm milletimize ve emniyet teşkilatımıza başsağlığı dileklerimizi iletiyor, şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet ve mağfiret temenni ediyorum.” diye konuştu.

Vali Abdullah Erin, konuşmasına şöyle devam etti: Onlar, elbette ölü değiller. Onlar şüphesiz diridirler. Rablerinin katında en yüce, en yüksek makama ulaştılar. Hepinizin malumu olduğu üzere ölüm Allah’ın emridir ve haktır. Er veya geç tüm canlılar, her birimiz muayyen bir zaman için geldiğimiz bu dünyadan göç edeceğiz. Dolaysıyla önemli olan ölmek değil, nasıl yaşadığımız ve nasıl öldüğümüzdür. İşte şehadet, Hakka yürümenin en güzel örneğidir. Şehadet; inancımızda ve kültürümüzde manevi mertebelerin en yücesine ulaşmak demektir. Vatan için, bayrak için, kutsal değerlerimiz için, toplumun huzuru ve refahı için mücadele etmek üzere çıktığımız yolun en güzel şekliyle noktalanması demektir. Bugün için şehitlerimize karşı boynumuzun borcu olan ve onlara layık olmanın en güzel yolu, uğrunda canlarını feda ettikleri vatanımız, bayrağımız, birliğimiz, beraberliğimiz, kardeşliğimiz gibi kutsal değerlerimiz etrafında yüreklerimizi kenetlemektir. Onlara karşı vazifemizi ifa etmenin en güzel yolu, onların mücadele ettiği yolu takip etmektir. Hakkı, hakikati, adaleti, kamu düzenini tesis etmek adına yürütülen mücadelenin yanında sarsılmaz şekilde durmaktır. 

Hiç şüpheniz olmasın, bugün burada şehitlerimizin huzurunda, Şanlıurfalı kardeşlerimizin huzurunda teşkilatımız, kolluk birimlerimiz, Şanlıurfa’da görev yapan güvenlik birimlerimiz adına ahdimiz olsun, sözümüz olsun. Bugüne kadar olduğu gibi, bu vatana, bu bayrağa, birliğimizin beraberliğimizin tesisi için kahramanca mücadele eden güvenlik birimlerimize el uzatan, namlu doğrultanlar hangi akıbetle karşı karşıya kaldılarsa bu alçak da er veya geç hak ettiği ceza ile karşı karşıya kalacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, aziz şehitlerimize bir kez daha Cenab-ı Allah’tan rahmet ve mağfiret, şehitlerimizin muhterem aileleri ve tüm milletimize sabr-ı cemil diliyorum.

Vali Erin’in konuşmasının ardından tekbirlerle omuzlara alınan şehitlerin Türk Bayrağına sarılı naaşları, toprağa verilmek üzere memleketlerine uğurlandı.

Şehit Komiser Yardımcısı Abdullah Yasir Binici İstanbul’da, Şehit Polis Memuru Cemal Bozkurt ise Gaziantep İli Karkamış ilçesinde toprağa verilecek.
Kaynak : wwww.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları