loading
close
SON DAKİKALAR

'Sarı Yaprak' Uçan Süpürge'de

'Sarı Yaprak' Uçan Süpürge'de
Tarih: 20.05.2012 - 13:06
Kategori: Kültür & Sanat

Elif Özmenek Çarmıklı'nın "Sarı Yaprak" adlı belgeseli 15. Uluslararası Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali kapsamında gösterildi...

Yönetmen Elif Özmenek Çarmıklı'nın 11 Eylül saldırıları ve ardındaki 10 yılı ABD'de yaşayan Türkler'in gözünden anlattığı belgeseli "Sarı Yaprak" 15. Uluslararası Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali kapsamında gösterildi.

Sheraton Otel'de düzenlenen gösterime emekli Büyükelçi Nushet Kandemir, eski Devlet Bakanı Işın Çelebi, Nurol Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erol Çarmıklı, eski politikacılar ve çok sayıda davetli katıldı. 11 Eylül Saldırılarını ve ardındaki 10 yılı ABD'de yaşayan Türkler'in gözünden anlatan "Sarı Yaprak" belgeselinin gösterimine Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış da faks yolladı. Gecede konuşan Yönetmen Elif Özmenek Çarmıklı, belgeselin kendisinin ilk haberi ve onun fikri takibi olduğunu söyledi. Belgeseli Yozgat'ın Sarı Yaprak köyünden ABD'ye gelen ve 11 Eylül saldırılarında Dünya Ticaret Merkezi'nde hayatını kaybeden tek Türk vatandaşı Zühtü İbiş'e adadığını belirten Çarmıklı, şöyle konuştu:

"Bana herkes 'neden sarı yaprak belgeselin ismi, gayet hüzünlü bir isim' diyor. Aslında hüzünlü bir isim değil; tam tersine hep içimde güzel duygular uyandıran bir isim. 10 yıllık yolda, bana desteklerini eksik etmeyenlere teşekkür ediyorum. Zühtü İbiş'in eşi Leyla Uyar benim için metanetin ismi. Belgeseli saygılarımla sizin takdirlerinize bırakıyorum."

Zühtü İbiş'in eşi Leyla Uyar da, Çarmıklı'ya böyle bir projeye imza attığı için teşekkür ederek "Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Eşim her zaman benim kalbimde yaşayacak. O ölümsüz ancak bu belgeselle birlikte daha da ölümsüzleştiğine inanıyorum. Benim ve oğlum için çok güzel bir anı olarak kalacak" dedi.

Uçan Süpürge'den Sevna Somuncuoğlu da 17 yıllık Ankaralı bir kadın örgütü olan Uçan Süpürge'nin en geniş kitleye ulaştığı çalışmasının Kadın Filmleri Festivali olduğuna dikkat çekerek "Bu festival kültür sanat etkinlilerinin, toplumları birleştirici ve ileri götürücü özelliğine bir örnek. Toplumlar böyle ilerliyor. Son dönemde kültür sanat etkinlikleri, kültür sanat çalışanları zor günler geçiriyor. Biz çalışmaya devam edeceğiz ama desteğe ihtiyacımız var. Sinema sektörü özellikle kadınlar için çok zor. Film çekebiliyorsanız cesursunuz demektir. Destek verenlere teşekkürler" diye konuştu. Konuşmaların ardından belgesel gösterimine geçildi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları