loading
close
SON DAKİKALAR

Şarj Sorununa İlginç Çözüm

Şarj Sorununa İlginç Çözüm
Tarih: 13.03.2012 - 19:06
Kategori: Bilim & Teknoloji

Elektronik cihazlarını 7/24 yanından ayırmayanlar için şarj sorununu çözecek yeni bir teknoloji geliştirildi...

Brezilyalı mucit Joco Paulo Lammoglia geliştirdiği AIRE maskesi sayesinde, spor yaparken veya uyurken iPhone’dan tutun mp3 çalarlara kadar birçok elektronik cihaz şarj edilebilecek.

AIRE maskesi, maskeyi takan kişi nefes alıp verdikçe oluşan rüzgar enerjisini elektriğe çeviriyor ve bağlı olduğu elektronik cihazın şarj olmasını sağlıyor.

Küçük rüzgar türbinleri içeren maskenin ürettiği elektrik, bir kablo aracılığıyla elektronik cihaza aktarılıyor. Mucit Lammoglia, “İcadımla atmosfere karbondioksit salınımı oranını düşürmek ve elektrik üretilmesini sağlamak istiyorum” dedi.

Lammoglia, “Evinizde veya dışarıda, koşarken, yürürken, uyurken, hatta kitap okurken bile AIRE maskesini kullanabilirsiniz... Enerji tasarrufu sağlaması ve çevreyi korumaya yardımcı olmasının yanı sıra, egzersiz yapma istediğini de güçlendiriyor” dedi.

7/24 Enerji

Brezilyalı mucit, AIRE maskesiyle 7/24 enerji elde edilebileceğine dikkat çekerek, icadının bedensel faaliyetleri enerjiye dönüştürmek için harika bir cihaz olduğunu öne sürüyor.

AIRE maskesinin birlikte kullanılamayacağı tek bir cep telefonu mevcut: Dünyanın halen AA pili kullanan cep telefonu SpareOne. Sadece arama yapabilme ve gelen çağrıları alma özelliği bulunan SpareOne’ın kamerası, internet bağlantı veya dokunmatik ekran özelliği bulunmuyor.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları