loading
close
SON DAKİKALAR

Sarkozy şaşırma, sabrımızı taşırma

Sarkozy şaşırma, sabrımızı taşırma
Tarih: 12.02.2012 - 02:50
Kategori: Sendika

Memur-Sen, Fransa Büyükelçiliği önünde eylem yaptı. Kanuni Sultan Süleyman kılığındaki bir eylemci, Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'e temsili ferman okudu.

Memur-Sen'in Fransa Büyükelçiliği önünde yaptığı eylemde, Kanuni Sultan Süleyman kılığındaki bir eylemci, Sarkozy'nin dedesi Fransuva'nın "Alman korkusuna karşılık Osmanlı'dan yardım istediğini" anımsattı.

Basın açıklamasını okuyan Memur-Sen Genel Sekreteri Günay Kaya, Fransa Meclisi'nin, düşünceyi suç sayan bir yasayı kabul ederek ikiyüzlülük yaptığını öne sürdü. Düşünceyi suç sayma anlayışının kabul edilemez bir olay olduğunu savunan Kaya, Fransa'nın Cezayir'i 1830'dan 1962'ye kadar 132 yıl işgal ettiğini, Cezayir'de sadece 1954-1962 yılları arasında en az bir buçuk milyon insanın katledildiğini belirtti. Fransa Senatosu'ndan, Fransa Meclisi'nde kabul edilen yasayı bir daha gündeme alınmamak üzere reddetmesini isteyen Kaya, şunları ekledi:

"Irkçı ve ayrımcı politika içindeki Fransa'nın bu tavrını şiddetle kınıyor ve protesto ediyoruz. Devlet olarak uygulanacak ambargoları ve uygulamaları desteklediğimizi belirtiyoruz. Fransız mallarına karşı boykot kampanyaları gerçekleştirilmeli ve kararlılıkla sürdürülmelidir. Memur-Sen olarak, Türkiye ile Ermenistan arasındaki sorunun tarihçilere bırakılması, Fransa'nın kendi işine bakmasını, yapacak işi kalmamışsa da geçmişiyle yüzleşmesini öneriyoruz."

Basın açıklamasından sonra Fransa Büyükelçiliği'nin kapısına siyah çelenk bırakan grup, "Sarkozy şaşırma, sabrımızı taşırma" şeklinde slogan attı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları