loading
close
SON DAKİKALAR

''Sarkozy'nin Başı Dertte''

''Sarkozy'nin Başı Dertte''
Tarih: 12.02.2012 - 21:06
Kategori: Siyaset

Foreign Policy dergisi yaklaşan seçimler öncesi, Fransız Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin durumunu değerlendirdi.

Foreign Policy dergisinin internet sitesinde yer alan yazıda, Fransız Cumhurbaşkanı Sarkozy'nin yaklaşan seçimler öncesi durumunun ne kadar kötü olduğu üzerinde duruldu.

''Aksayan ekonomi, bitmek bilmeyen işsizlik, sert siyasi muhalefet, borçla gelen panik... Evet Nicolas Sarkozy'nin başı dertte'' denilen yazıda, seçimler öncesi etrafındakiler hakkındaki yolsuzluk iddiaları ile karşı karşıya olan Sarkozy'yi, Libya'yı ziyaretinde basına verdiği 'Özgür Libya'' fotoğrafının, bunu durdurmaya yetmeyeceği yazıldı.

Fransızların üçte ikisinin Sarkozy hakkında olumsuz düşündüğü, bu oranın, eski IMF başkanı Dominique Strauss-Kahn'a karşı olan muhalefetten daha fazla olduğu vurgulanan yazıda, ''Sosyalistler, Ekim ayı ortalarında kendi adaylarını seçmeye hazırlanırken, aday adayları François Hollande ve Martine Aubry, Sarkozy'nin önünde gözüküyor'' ifadesine yer verildi.
 
Sarkozy'nin problemi

Bugünlerde Sarkozy'nin imaj ekibinin onu saygın bir hale getirmek için fazla mesai yaptığı, ancak sevilen biri yapmakta başarısız olduğu kaydedilen yazıda, Fransız Cumhurbaşkanı'nın ekonomi politikalarının halk nezdinde kabul görmediği belirtilerek, ''Sarkozy'nin problemi işte bu: Bay Sert'i oynamak. Bu da, Fransa'nın AAA olan kredi notunun düşüşüne engel olmak için yapmak zorunda olduğu şey. Ancak bu ona yeniden seçilmek için kolay bir yol sunmuyor'' denildi.

Sarkozy'nin ABD Başkanı Barack Obama gibi büyük bir destekle göreve geldiği, ancak cumhurbaşkanlığının ilk aylarında hızla düşmeye başladığı ifade edilen yazıda, özellikle özel hayatı konusunda eleştirilere hedef olduğu vurgulandı.

Sarkozy'nin seçimlerde başarısız olacağının diğer bir göstergesinin de 25 Eylül'de yapılan senato seçimleri olduğu, sözkonusu seçimlerde sosyalist muhalefetin yarım yüzyıl sonra ilk kez senatonun kontrolünü ele geçirdiği anlatılan yazıda, geçen hafta patlak veren 'Karaçi Skandalı'na da değinildi. Yazıda, Sarkozy'nin 2008 yılındaki düğününde sağdıçlığını yapan Nicolas Bazire ve danışmanı Thierry Gaubert'in kamu malının yanlış kullanılması iddiası ile hakim karşısına çıktığı, 1990'larda Pakistan'a silah satmak ve dönemim başbakanı Edouard Balladur'un seçim kampanyasına mali destek sağlamakla suçlandıkları ve olayda, 1993-1995 yılları arasında Balladur'un bütçe bakanlığını yapan Sarkozy'nin rolü olup olmadığının araştırıldığı kaydedildi.

Tüm bu suçlama, soruşturma ve yargılama arasında hükümetin 28 Eylül'de 2012 bütçesi önerisini sunduğu, tasarıda gazlı içecekler dahil bir çok kalemde 3 milyar Avroluk vergi artışının öngörüldüğü vurgulanan yazıda, bu yolla Fransa'nın bütçe açığının 2013 yılına kadar AB limitine çekmenin amaçlandığı ifade edildi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları