loading
close
SON DAKİKALAR

Sarkozy'nin Evine Polis Baskını

Sarkozy'nin Evine Polis Baskını
Tarih: 05.07.2012 - 12:18
Kategori: Dünya

Fransa’da mali polis, 2007’de Nicolas Sarkozy’nin cumhurbaşkanı seçildiği seçimlerde, kampanyasına yasadışı olarak para aktardığı şüphesiyle Sarkozy ve karısı Carla Bruni’nin ev ve ofislerine dün akşam baskın düzenledi...

Fransa'da mali polis, eski cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ve karısı Carla Bruni'nin evine baskın düzenledi. 2007'deki seçim kampanyasına yasadışı olarak 150 bin Avro aktardığı şüphesiyle düzenlenen baskın sırasında Sarkozy ailesiyle beraber Kanada'daydı.

Sarkozy'nin seçim kampanyası sırasında kozmetik firması L'Oreal'in patronu Liliane Bettencourt'dan zarf içinde kayıt dışı yardım aldığına dair iki tanık ifadesine ilişkin delil araştırılıyor.

Sarkozy'nin avukatı Thierry Herzog, "Müvekkilim, 2007'deki ajandası da dahil, hakimin talep ettiği tüm belgeleri kendisine gönderdi. Bu yapılan baskınlar gereksiz. Üstelik Sarkozy'nin bütün ziyaretlerine korumaları şahit olmuştur . Bu polislerin kimliklerini vermek için hakime yeniden yazdık" diye konuştu.

Herzog'a göre, hakime gönderilen belgeler, Sarkozy'nin Bellencourt ile gizli görüşmelerine yönelik iddiaların gerçek olmadığını kanıtlıyor.

Le Monde gazetesinin haberine göre, davanın hakimi Gentil, Sarkozy'nin şüpheli sıfatıyla mı yoksa görgü tanığı olarak mı ifadeye çağırılacağına karar verecek.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları