loading
close
SON DAKİKALAR

'Saruman' hayatını kaybetti

'Saruman' hayatını kaybetti
Tarih: 11.06.2015 - 16:10
Kategori: Kültür & Sanat

Yüzüklerin Efendisi'nde 'Saruman' karakterine hayat veren efsanevi oyuncu Christopher Lee, 93 yaşında yaşamını yitirdi.

Yüzüklerin Efendisi'nde 'Saruman' karakterine hayat veren efsanevi oyuncu Christopher Lee, 93 yaşında yaşamını yitirdi.

Solunum güçlüğü ve kalp yetmezliği şikayetleri nedeniyle hastaneye kaldırılan Christopher Lee, geçtiğimiz Pazar sabahı Londra’da bulunan Chelsea ve Westminster Hastanesi’nde hayata gözlerini yumdu.

Ünlü oyuncunun ölüm haberi, 50 yıldır evli olduğu eşinin isteği üzerine önce aile üyelerini bilgilendirmek amacıyla basından saklandı.

İngiliz oyuncu Christopher Lee 1957 yapımı The Curse of Frankenstein filminden sonra tanınmaya başladı. Özellikle korku filmleri, Frankeştayn ve Drakula rolleri ile ünlendi. Genellikle mistik ve karanlık rolleri canlandırdı, kariyerinde çok film olmasına rağmen Drakula'nın çeşitli seri filmleriyle ünlendi ve en fazla takdir edilen Drakula karakterinden birisi olmayı başardı.

2001 yapımı Yüzüklerin Efendisi: Yüzük Kardeşliği, 2002 yapımı Yüzüklerin Efendisi: İki Kule ve 2004 yapımı Yüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü filmlerinde Saruman; 2002 yapımı Yıldız Savaşları: Bölüm II - Klonların Saldırısı ve 2005 yapımı Yıldız Savaşları: Bölüm III - Sith'in İntikamı filmlerinde Kont Dooku rolleri sinema tarihinde efsaneleşmesini sağladı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları