loading
close
SON DAKİKALAR

'Savaş piknik değil'

'Savaş piknik değil'
Tarih: 12.02.2012 - 13:57
Kategori: Dünya

İran'ın nükleer tesislerini bombalayacağı iddia edilen İsrail'den "savaş piknik değil" açıklaması geldi.

Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu, İran'ın nükleer programıyla ilgili raporunu bu hafta açıklaması bekleniyor. Raporda İran'ın nükleer bomba yapmaya yakın olduğu iddia edildi. Raporun açıklanmasına kısa bir süre kala İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak, İran'ın nükleer tesislerini vurmak gibi bir karar almadıklarını belirterek, "Savaş piknik değil. Biz piknik istiyoruz, savaş değil" dedi.

"İsrail şu anda herhangi bir operasyon kararı vermedi" diyen Ehud Barak, İsrail medyasında yer alan İran'a operasyon yapılacak kararının doğru olmadığını iddia etti.

İRAN NÜKLEER BOMBA YAPIMINA YAKIN
Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu'nun İran nükleer programı raporuyla ilgili detaylı bilgilere sahip olan üç yetkili, Tahran'ın nükleer bomba yapmaya yakın olduğunu belirtti. Bu hafta açıklanması beklenen raporda, ilk defa "İran'ın nükleer silah üretmeye yakın olduğu" vurgusunun yapılması bekleniyor.



Rus bilimadamlarının, İranlı meslektaşlarına, yeni teknolojiler aktararak, küçük ölçekli nükleer silahlarla büyük patlamaların yapılmasını öğrettiği savunuldu.

Amerikan Washington Post gazetesi de, Tahran’ın, Rus bir uzman sayesinde atom bombasının fünyesi olarak kullanılan R265 jenaratörü'nün karmaşık tasarım bilgilerine ulaştığını öne sürdü.

FRANSA İRAN7A ASKERİ MÜDAHALEYE KARŞI
Fransa Dışişleri Bakanı Alain Juppe ise, ülkesinin İran nükleer enerji programının askeri amaçlı kullanılması olasılığından ''oldukça endişeli'' olduğunu ancak Tahran'a yönelik bir askeri müdahalenin tamiri imkansız zararlara yol açacağı görüşünde olduğunu söyledi.

RTL radyo kanalına konuşan Juppe, Uluslararası Atom Enerji Kurumu'nun yayımlayacağı raporun İran'ın nükleer silah yapma yeteneğini kanıtlaması halinde ülkesinin, Tahran'a yönelik BM'nin alacağı yeni yaptırım kararlarını destekleyeceğini de söyledi.

'İRAN'IN TUTUMUNDAN ENDİŞELİYİZ' 
Fransa'nın İran'a yönelik olası bir askeri müdahaleyi elinden geldiğince ertelemeye çalışacağını vurgulayan Juppe, ''Biz İran'ın sınırı geçmesinden dolayı çok endişeliyiz. Bu durum bölgenin istikrarına çok zarar veriyor. Fransa, bu konuda çok kararlı. İran'a yönelik yaptırımlar sertleştirilecekse biz buna hazırız. Ancak tamiri imkansız sonuçlara yol açacak askeri müdahalelerden de kaçınmamız gerekir'' dedi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları